Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 15 december 2012

KUNST VAN DE WEEK (51) - Vincent van Gogh


Kröller-Müller Museum koopt de Hommage van Vincent van Gogh van de Hongaarse kunstenaar Vilmos Huszár.  Het museum wilde deze hommage aan Vincent van Gogh al in 1993 kopen, maar had toen niet genoeg geld. Dit voorjaar werd het werk gekocht op een veiling van Christie’s in Londen.

Vanaf 15 december 2012 is het kubistische doek te zien. Het schilderij tootn een gestileerde zonnebloem in blauwe, rode, groene, oranje en gele vlakken. Op de nog orginele lijst is de titel Vincent te lezen.   
 
Hommage van Vilmos Huszár
 

Vilmos Huszár, pseudoniem van Vilmos Herz (Boedapest, 5 januari 1884 - Hierden, 8 september 1960) was een Hongaars-Nederlands schilder, tekenaar, beeldhouwer, kunstnijverheidontwerper, reclameontwerper en grafisch ontwerper. Hij is vooral bekend geworden als lid van de kunstbeweging De Stijl. 

Omstreeks 1907 volgde hij kunstbeschouwingslessen van kunstpedagoog Henk Bremmer. Bremmer maakte hem onder meer bekend met het werk van Van Gogh. In 1908 brak Huszár echter met zijn leermeester. In zijn afscheidsbrief geeft hij in zijn nog enigszins gebroken Nederlands aan dat hij zijn onafhankelijkheid als kunstenaar zoveel mogelijk wil behouden. Kunstenaars zijn volgens Huszár ‘ongeloovigen’, die hun weg zelf moeten vinden
 
 
Zonnebloemen is een serie stillevens (olieverf op doek) gemaakt door de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh.

Van de serie zonnebloemen bestaan er drie schilderijen met vijftien zonnebloemen in een vaas en twee schilderijen met twaalf zonnebloemen in een vaas. Van Gogh schilderde eerst de Vaas met de twaalf zonnebloemen, die in het Neue Pinakothek-museum in München in Duitsland hangt. Dan de eerste van de Vaas met vijftien zonnebloemen, die in de National Gallery in Londen hangt, gemaakt in augustus 1888 toen hij in Arles in Zuid-Frankrijk woonde. De latere schilderijen zijn ontstaan in januari 1889. 

De zonnebloemen van  Vincent van Gogh inspireerde veel kunstenaars een hommage voor de Nederlandse kunstenaar te maken.
 
Hommage Hundertwasser 
 
                  
 

   Hommage Iris & Girasoli  
 

Hommage Stasys Eidigivicius
 
 
De Hommage van Stasys Eidrigevicius is uitgebracht op affiche en wordt te koop aangeboden via de Art Gallery van Muset www.postersquare.com