Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)maandag 5 mei 2014

POPPENTHEATER OP POSTER ,JAREN '70, '80, '90

ART GALLERY VAN MUSET POSTERSQUAREPoppentheater kent een diversiteit aan vormen; marionetten, hand-, stang-, stok- en trekpoppen, papierentheater, schimmenspel, objecten enz.
Ook de poppenspelers willen door middel van affiches aandacht vestigen op hun optredens en festivals. In deze Online Expo een kleine selectie van Nederlandse poppenspelaffiches.Poppentheater in Nederland
De oudste sporen van poppentheater staan in een boek uit 1363 waarin de “Graaf van Blois”, wonende te Dordrecht, onder de naam van Jean de Chatillon, vermeldt dat hij een dockenspul (poppenkast) heeft bezocht. Gedurende enkele eeuwen spelen Nederlandse en buitenlandse rondtrekkende artiesten op openbare plaatsen en beurzen, vooral in Amsterdam.
Alom bekend is het verhaal van Jan Klaassen, de trompetter uit het leger van de Prins, die om bij te verdienen poppenspeler wordt en zodoende zijn naam heeft gegeven aan het Nederlandse Jan Klaassenspel


 Pantijn was jarenlang met zijn Poppenkastspel
op de de Dam in Amsterdam te vinden

Na de Eerste Wereldoorlog zorgt de verspreiding van de Art Deco-stijl in de jaren twintig voor de introductie van de “artistieke” marionet. Aan het einde van deze periode ontstaan de vaste poppentheaters.
Poppentheater is volwassen geworden en heeft een duidelijke plek in het Nederlandse theaterbestel, het onderwijs, de media en de vrijetijdsindustrie. Een groot gedeelte van het aanbod voor jeugdtheater bestaat uit poppen- en objecttheater. Er zijn zo’n 300 poppentheatergroepen, waarvan ongeveer tien procent professioneel.

Poppenspelaffiches zijn te bestellen, via : WWW.POSTERSQUARE.COM