Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 28 juni 2014

MAURITSHUIS


Kunstcatalogus bevat een beschrijving van de geschiedenis  van het gebouw. Verder bevat het boek tien hoofdstukken over de collectie van de Vlaamse primitieven tot  van Ruisdael en andere landschapschilders.
Soft cover.  Afmetingen: 20 br. X 28 cm. hg. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s. Uitgever Scala Publications, Londen. Conditie als nieuw. Bestellen via Postersquare. € 15,00

Prijs is incl. de verzendkosten in Nederland

Op 27 juni 2014 opent museum het Mauritshuis de deuren weer na een verbouwing van twee jaar. Symbolisch zal dit worden uitgevoerd door een levende versie van Het meisje met de parel van schilder Johannes Vermeer. Het Mauritshuis werd gebouwd als woonhuis voor Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen in 1644.


Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen
Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen werd geboren in 1604 op slot Dillenburg in Duitsland. Zijn peetoom was stadhouder Maurits en zijn oudoom was Willem van Oranje. Op zestienjarige leeftijd trad hij in dienst van het leger van de Republiek. In 1633 gaf hij de beroemde architect Jacob van Campen opdracht tot het bouwen van een woonhuis in Den Haag, het naar hem vernoemde Mauritshuis.Het Mauritshuis huisvest het Koninklijk Kabinet van schilderijen en is een museum in Den Haag met voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw. Er hangen ook enkele topwerken uit de 18e eeuw. Het inmiddels geprivatiseerde en relatief kleine museum heeft een wereldberoemde verzameling van in totaal 800 schilderijen, die in het bijzondere interieur goed tot hun recht komen. De architectuur van het gebouw is vele malen nagevolgd. Het gebouw aan de Hofvijver is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst) en behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.Het Museum toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.