Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



donderdag 1 januari 2015

ONLINE EXPO - ART GALLERY VAN MUSET POSTERSQUARE

HELLA MARTENS FOTOTGRAFIE

Hella Martens is geboren in Veghel en komt uit een onderwijzersfamilie. In Tilburg volgde zij de Textielopleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming. Tijdens de opleiding kwam ze in aanraking met fotografie. Beide liefdes, textiel en fotografie, combineert ze in haar werk als fotografe.

De Fotografe over haar werkwijze

“Geboeid door de herhaling verwerk ik gewone elementen op een abstracte manier. Voorbeelden hier van zijn te zien in de series The Road en De Leegte. Onderweg zijnde, fotografeer ik graag. Dat kan op weg zijn in mijn hoofd, maar ook letterlijk op pad met mijn camera. 
Chaos staat voor het ontbreken van structuur, voor wanorde. Deze gedachte biedt houvast in een tijd waar de wereld om ons heen erg bedreigend kan zijn. Wil ik al mijn gedachtes, ideeën, knipsels, foto’s, prints, studies, experimenten, verzamelingen kunnen vasthouden, volgen en loslaten zal ik mezelf een structuur moeten aanmeten waarin ik orde en wanorde laat harmoniëren."

On The Road

Voor de Online Expo zijn de afgebeelde foto’s geselecteerd uit het project ’On The road’. Elk jaar maakt de kunstenares een keuze uit haar ’beste werken’. Fotobeelden die haar zijn bijgebleven  of verder wil uitwerken. In 2013 zijn een aantal kunstwerken gebundeld en geëxposeerd. Ondertussen gaat Martens door met fotograferen, maar laat ons stilstaan en kijken naar haar gekozen lievelingswerken, waarvan één foto heel recent is.

                                                                            Pleerol

Street

In 2014 trok de fotografe de straat op voor het schieten van beelden die aan haar voorbij kwamen. De serie ’Street’ was het resultaat. De foto’s zijn geschoten met een geleende Leica-camera. Het gaf haar een nostalgisch gevoel en reden om de beelden aan te kleden met een nostalgische filter. Met dat gevoel zijn ook de onderwerpen gekozen; de kledingmarkt, een oude(nieuwe) fiets, vuilniszakken gewoon op straat.
Lekker ouderwets. Terug naar de basis, aldus Hella Martens.


                                                                        Boulevard-bike
Leegte

Knipsels, invloeden uit de fotografie van de twintiger jaren, polaroids en het favoriete Moleskin-boekje waren de inspiratie voor het realiseren van de werken met als thema leegte.

                                                                         de leegte

Portrait

Een nieuwe lijn in de aanpak van Martens fotografie is het portret. Vanuit het zelfportret ging zij over tot het portretteren van anderen die op haar weg komen. Voor de vervolmaking van haarportretten gebruikt zij haar textiele achtergrond.


                                                                     closed Open Mind
Fotogedichten

Speciaal voor de Online Expo in opdracht van de Art Gallery Muset zijn uit de gedichtenbundel van Boudewijn Rikmenspoel (pseudoniem Behr) een aantal gedichten gekozen waaraan Hella Martens foto’s heeft toegevoegd.
Het was een inspiratiebron voor zes nieuwe foto’s. Tekst en fotobeelden zijn door de fotografe samengevoegd.
De dichter heeft haar in de keuze geheel vrij gelaten. Zij liet zich leiden door het gevoel wat een gedicht bij haar losmaakte. Soms was dit een stukje tekst, soms het hele gedicht en af en toe bepaalde zelfs de kleuren van de foto de keuze.          




Het resultaat; de nieuwe gedichtenkaarten en meer over de dichter zijn te vinden op de pagina Boudewijn Rikmenspoel - Gedichtenkaarten