Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 2 mei 2015

POSTERSQUARE ART GALLERY VAN MUSET - EXPO ONLINE - VERWONDERING


Haar ontwerpen - divers, verrassend, poëtisch en functioneel -

zelfportret


De elementen die in haar werk belangrijk zijn;
* de fysieke kant van het ontwerpen
* het eindeloos verkennen van materiaal
* het vertrouwen op intuïtie


Deze elementen, die leiden tot VerwonderingHet materiaalgebruik voor de  objecten van Lucie Jansen zijn dan ook zeer divers en zie je terug in haar werk; multiplex, leer, glas, koper, metaal, mdf, rendiergewei, textiel, brons, dierenhuid, porselein enz. Juist de grote diversiteit van toepassingen van het materiaal is de bijzondere uitstraling die aan de ontwerpen worden meegegeven. Het is een uitdaging hoe en op welke wijze de materialen te combineren en vorm te geven en leidt tot gedurfde verwondering.
 Het uitgangspunt van Lucie Jansen is objecten en producten te ontwerpen die in de wens passen van bewonderaars en afnemers, die tegelijkertijd een gevoel hebben voor een niet alledaagse vormgeving. Het werk van Lucie Jansen sluit daarop perfect aan. Zij beweegt zich vooral op het terrein van interieur, verlichting en memorabele relatiegeschenken met een interactie van ambachtelijkheid, technologie en spiritualiteit.

" HOUDT HET LICHT AAN "
Verlichting neemt een belangrijke plaats in de ontwikkeling in het werk van Lucie Jansen. Met haar visie over duurzaam hergebruik ontwierp de kunstenares een aantal opmerkelijke lampen en kroonluchters van PET-flessen. De flessen wereldwijd in vele vormen en kleuren geproduceerd voor eenmalig gebruik krijgen door het hergebruik in het lichtdesign van haar op verrassende wijze een tweede leven.

Kroonluchter Water

Bijzonder inovatief is het idee van de lichtontwerpster om zelf een eigen ontwerp te realiseren. Daarvoor ontwierp zij de DIY Giftbox. In een fraai uitgevoerd kartonnen doosje zitten alle onderdelen verpakt om naar eigen fantasie een p®etfles te makenOp dit moment ligt de focus van Lucie Jansen duurzame, innovatieve producten te ontwerpen voor productiebedrijven met hun eigen restmateriaal. Dit door up-cyclen, eigen identiteit benadrukken, co-creaties opstarten en meedenken.Voorbeelden van resultaten - recycling van banners tot vliegtuigtassen

Over Lucie Jansen 1982 
Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving , 
‘s-Hertogenbosch, afdeling plastische vormgeving.
1982 
- heden eigen bedrijf, lucie jansen ontwerp en productie.
2011 
- algemene organisatie DDW op Sectie C, eigen presentatie Reycle Nature
2012 
- algemene organisatie DDW op Sectie C, eigen presentatie o.a. mobiele buitenlamp
- externe projecten o.a. Op Strijp-S Eindhoven, organisatie, uitvoering en begeleiden van, o.a. in samenwerking met Buro Lubbers, landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp (2013)
2013 
- algemene organisatie DDW op Sectie C, presentatie en workshops “de toekomst maak jezelf”.
- ontwerpt voor productiebedrijven met restmateriaal klantgericht duurzame, ambachtelijke innovatieve nieuwe producten, o.a. onderzoek voor meubelproducent Lande, (2013)

2014 
- algemene organisatie DDW op Sectie C, eigen presentatie Houd het licht aan !
- uitgave van DIY box met we cycle p®etfles lamp 
- ontwerp wensbomen UMC Maastricht (2014)
- upcycle banner tassen 
- upcycle koffiezakken 
- upcycle petfles

Vragen en verdere informatie: muset@bart.nl - www.postersquare.com