Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)woensdag 2 maart 2016

EXPOSITIE JAN TOOROP IN HET GEMEENTEMUSEUM

Liefhebbers van de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop kunnen vanaf vrijdag hun hart ophalen in het Gemeentemuseum Den Haag. Zo’n tweehonderd kunstwerken van de beroemde Nederlandse kunstenaar worden dan tentoongesteld.

Het offer- postkaart uit de jaren 30 - Jan Toorop


Jan Toorop behoort met Van Gogh en Mondriaan tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit de periode rond 1900. Toorop schilderde in veel verschillende stijlen en was een grote inspiratie voor andere kunstenaars als Piet Mondriaan en Gustav Klimt.

Profetesse - postkaart uit de jaren 30 - Jan Toorop

De tentoonstelling is onder andere samengebracht door gastcurator en kunsthistoricus Gerard van Wezel. Hij deed ruim veertig jaar onderzoek naar Jan Toorop en toont onder andere hoe veelzijdig het werk van de kunstenaar is.

De tentoonstelling Jan Toorop is tot en met 29 mei te zien in het Gemeentemuseum.

Zielengang - postkaart uit de jaren 30 - Jan Toorop

Postkaarten zijn te bestellen