Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 1 mei 2016

Shakespeare op Poster bij Postersquare

Over Shakespeare
William Shakespeare werd in 1564 geboren in Stradford-upon-Avon waar hij ook overleed. Shakespeare  wordt als belangrijkste toneelschrijver aller tijden gezien.  Hij was de eerste zoon van een welgestelde winkelier in het kleine stadje Stratfort-upon-Avon en Mary Arden, die uit een familie van landeigenaars kwam. William had nog zeven broers en zusters waarvan er drie op jonge leeftijd stierven. Shakespeare ging tot zijn 14de naar de Grammarschool. William Shakespeares vader was kort burgemeester in Stradford in 1568 en nodigde beroepstoneelspelers uit om op te treden in de Guild Hall. Hier is Shakespeares liefde voor het toneel ontstaan.Als Shakespeare 20 jaar oud is, verhuist hij naar Londen. In Londen kreeg hij succes als acteur en toneelschrijver. In die tijd stonden toneelschrijvers niet in hoog aanzien, je moest te bieden hebben. Er is niet veel bekend over zijn persoon, in tegenstelling tot zijn werk.

Over Shakespeares werk:
In totaal heeft hij 7 historische drama’s (over Engelse koningen), 12 tragedies, 5 romantische drama’s, 10 komedies en 154 sonnetten geschreven. Zijn werk werd in veel talen vertaald. Steeds terugkerende thema's in zijn werk zijn de tegenstelling tussen schijn en wezen, vrijheid en afhankelijkheid, bedrog en zelfbedrog, hartstocht en beheersing, rede en waanzin.
In Shakespeares stukken krijg je beide partijen te horen, en je bent het met beide eens. Shakespeare had een diepe belangstelling voor de mens en zijn drijfveren. Dat komt in zijn werk tot uiting. Het geniale in zijn werk is dat ook een kind de emoties in zijn stukken kan begrijpen.

 Een belangrijke uitspraak van Shakespeare is: TO BE OR NOT TO BE. 

In de taalkundige revolutie heeft hij ook een grote rol gespeeld: hij heeft ongeveer een kwart van de Engelse woorden bedacht, bijv. ‘bubble’ (belletje). 
In de 18e/19e eeuw werd Shakespeare haast als god gezien: de godsdienst nam af en de kunst kwam ervoor in de plaats. Men vraagt zich af of hij wel wist hoe goed hij was.
Beroemde drama’s van Shakespeare zijn bijvoorbeeld Hamlet en Romeo & Juliet. De monologen hebben van Hamlet het symbool gemaakt van de mens die zijn wezen probeert te doorgronden en de motieven van zijn daden onderzoekt.  Zijn stukken worden nog steeds bewerkt en blijven zo levendig en maakt een nieuwe generatie kennis met Shakespeare.

SELECTIE SHAKESPEARE POSTERS UIT DE COLLECTIE VAN DE ART GALLERY MUSET POSTERSQUARE Jaren ’70 en ‘80


Veel bekende posterdesigners in Polen ontwierpen voor de opvoeringen van de toneelstukken van Shakespeare affiches. Met een eigen visie op schrijver en drama gaven zij vaak een opmerkelijk beeld van het theaterstuk. Zo ontstond een opvallende serie van Shakespeare op het Poolse Affiche  


Shakespeare Posters zijn te bestellen via de Art Gallery van Muset

POSTERSQUARE