Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)donderdag 14 september 2017

KUNST UIT IRAK IN DE ONLINE ART GALLERY VAN MUSET

Het werk van Ayad Al-Zubaydi
“Wat je ziet in mijn werk is een boodschap van vriendschap en liefde voor alle volkeren van de wereld”, citaat  Ayad Al-Zubaydi.
Ayad Al-Zubaydi is geboren in Babylon, Irak, op 29 augstus 1960.
Zijn eerste expositie was al in 1979 (samen met de architect Waad Radi).
Van 1981-1988 was hij soldaat in de eerste Golfoorlog Irak-Iran 
In 1998 kreeg hij zijn opleiding Kunst en Cultuur aan de Babylon Universiteit
In 2006 behaalde hij de graad van Master Kunst aan de Babylon Universiteit
In de periode van 1999 tot 2012 had hij 9 exposities in Bagdad 
In 2013 Expositie Poort van de Liefde in Bagdad
In 2015 Cultureel Buurtcentrum De Bergen in Eindhoven – Poort van de Liefde
        

De schilder woont en werkt in Irak

Alle schilderijen van Ayad Al-Zubaydi hebben een verhaal, een echt verhaal met symbolieke betekenis. Ayads stijl is een combinatie tussen: realisme, symbolisme en expressionisme. De stier is het symbool voor de mannelijkheid, de vogels voor de liefde, de vissen voor de vruchtbaarheid. Zijn kracht ligt in de manier van verbeelding en de compositie van het schilderij. Het beeld op het doek is helder en duidelijk. Het blijft de kijker onbekend of de schilder van een geheel naar fijn toewerkt of van fijn naar geheel. Zijn perspectieven en de ruimte tussen alle figuren roepen een bijzonder gevoel op bij het kijken.
In de overwegend blauwe doeken van Ayad Al-Zubaydi voeren zijn speelse vormvertellingen de beschouwer mee naar die omgevingen. Blauw is de kleur van sprookjes en opent de geest voor intuïtie. Ook is blauw de kleur van de hemel. Door de tijden heen en bij alle culturen is de hemel de verblijfplaats van goden en godinnen.

Een inspiratiebron voor Ayads vormwereld zijn de geschilderde wanden van de Ishtarpoort van Babylon (tegenwoordig te zien in Pergamonmuseum in Berlijn). Daarnaast liet de kunstenaar zich inspireren door de vreemde figuren, mensen, koningen en priesters uit mythologische verhalen als het Gilgamesj-Epos. Koning Gilgamesj was de vijfde koning van Uruk van 2652 tot 2602 v.Chr. Wie zich verdiept in deze eeuwenoude verhalen, zal met nog meer waardering kunnen genieten van de Arabische ornamenten die ogenschijnlijk speels, maar toch ook strak geregisseerd op de doeken van de kunstenaar stralen

Zijn schilderijen tonen beelden met symboliek betekenis. De stier staat symbool voor mannelijkheid, de vogels voor liefde, de vissen voor vruchtbaarheid. Ayads stijl is een combinatie tussen, realisme, symbolisme en expressionisme. De kracht van het werk ligt in de manier van verbeelding en de compositie.  Met het veelvuldig gebruik van de kleur blauw opent de kunstenaar de geest naar  de intuïtie en verwijst naar de kleur van de hemel. Door de tijden heen en bij alle culturen is de hemel de verblijfplaats van goden en godinnen.  Op zijn doeken voert de schilder de beschouwer mee met zijn speelse vormvertellingen. 


Postersquare Online Art Gallery van Muset