Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)dinsdag 24 oktober 2017

Kunstkaarten uit Italië van Francesco Musante

Francesco Musante is in 1950 in Genua Italië geboren. Nadat hij afstudeerde  aan de Artistieke Hogeschool in Turijn, besloot hij zich aan te melden bij de afdeling Filosofie aan de universiteit van Genua en tegelijkertijd volgde hij schilderkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten van Carrara.In de jaren 60 deed hij al zijn eerste artistieke experimenten met als thema kleur. Hij begon deel te nemen aan groepsuitstallingen, artistieke wedstrijden en dong mee naar prijzen. Zijn kunstwerken van deze periode en van de vroege jaren 70 werden beïnvloed door de Noord-Amerikaanse artistieke bewegingen, zoals Pop-art en Combine Painting.
In 1973 debuteerde hij met een groep en een persoonlijke tentoonstelling in "Il Quadrifoglio Gallery" van La Spezia.  In hetzelfde jaar begon hij te werken met de graveertechniek. Hij werd vermeld in de catalogus "Incisioni originali italiane e straniere dell'800 e moderne" van de Libreria Antiquaria van Dino en Paolo Prandi.
  

Naast La Spezia kreeg Musante de kans in de Sperone Gallery in Turijn exposanten van Arte Povera te ontmoeten. In de jaren zeventig veranderde zijn kunstuitingen. Hij richtte hij zich nu op het figuratieve schilderen en met name  de vrouwen uit de Wien Art Nouveau gaven de kunstenaar inspiratie.
PINOCCHIO
          

Vanaf de jaren tachtig interesseerde hij zich voor grafische technieken en aquarelleren. Vooral  het maken aquarellen waren zeer belangrijk voor hem. Die wijze van werken bood hem de vrijheid zijn fantasie de vrije loop te laten gaan.  Hij creëerde  nieuwe karakters die uit een sprookjeswereld  lijken te komen. Werkelijkheid, fantasie, no-sense, mysterie zijn perfect gemengd met  de realiteit van de wereld om hem heen.  Dit alles maakt het werk van Musante uniek.


Niet alleen de kunst, maar ook zijn vermogen te illustreren, gebruikte hij voor tekeningen van diverse boeken en sprookjesboeken. Vanaf de jaren '70 exposeerde Musante vele malen in het buitenland: Berlijn, Parijs, Barcelona en New York bij MoMA.

Alle kaarten zijn te bestellen via de Art Gallery van Muset
POSTERSQUARE