Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



zaterdag 23 december 2017

STRIPKUNSTENAAR GERHARD GLüCK

Gerhard Glück wordt beschouwd als een belangrijk vertegenwoordiger van de stripkunst.
                            
                                                                Heer in het Verkeer

Hij werd op 13 juli 1944 in Bad Vilbel geboren en groeide op in Frankfurt. Hij studeerde kunsteducatie in Kassel waar hij nochtans woont en werkt als kunstenaar. Zijn eerste illustratie werd in 1973 gepubliceerd in de krant Süddeutche Zeitung. In 1994 debuteerde hij met zijn eerste boek met de titel een Kwestie van Mening, gevolgd door Fish à la Caricature. In 1997 The Life of Mona Lisa. 



Voor de kunstenaar is de karikatuur is een van de meest aanpasbare vormen van kunst. Het is in staat om ongebruikelijke relaties te leggen. Karikatuur drukt de humoristische en algemeen kritische, tot nadenken stemmende, openhartige en waarheid-zoekende mening van festivals, de straat of dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse kranten uit.



Glück maakte illustratie en coverbeelden voor de Süddeutsche Zeitung.  Later volgde de tijd, de manager magazin, de maandelijkse aanvulling Folio de Neue Zürcher Zeitung en Cicero. Sinds de jaren 1990 publiceerde Gerhard Glük regelmatig in Berlijn Eulenspiegel. Hij illustreerde ook edities van grote dichters zoals Christian Morgenstern, Ringelnatz en Kurt Tucholsky en publiceerde een hele reeks van zijn eigen boeken.



Werken van Gerhard Glück hebben vele prijzen ontvangen, meest recent de Duitse karikatuurprijs 2005.

Mooie Collectie kaarten van Gerhard Gluck in de online Art Gallery van Muset