Hubert Hilscher is in 1924 geboren in Warschau. Overleden in 1999. Hij studeerde af in Warschau aan de Academie of Fine Arts. Vanaf 1955 was hij werkzaam als grafisch kunstenaar en als ontwerper van posters en boekomslagen. Sinds 1960 was hij artistiek leider van het Periodiek Project. Eveneens lid van AGI- Alliance Graphique International -.
Er waren exposities in en buiten Polen, zoals Eenmanstentoonstellingen in 1964 in Wenen en in 1965 in Dusseldorf. Tijdens zijn kunstenaarsloopbaan ontvingen hij diverse onderscheidingen.
Een aantal fraaie Circusposters verschenen van zijn hand. Zijn stijl sterke kleuren en grillige ontwerpen.
Growling Cat- 1978 - Hubert Hilscher
HET CIRCUS
Het woord circus komt uit het Latijn en betekent letterlijk cirkel. De Romeinen gebruikten deze naam voor hun renbanen waar zij wagenrennen hielden. Het waren langwerpige banen met in het midden een lange muur die aan de uiteinden halfronde palen had, waaromheen de wagens de bocht moesten nemen. Aan één korte kant stonden de stallen vanwaaruit de wagens startten. Aan weerszijden van de baan waren tribunes voor de toeschouwers. Sommige van deze Romeinse renbanen zijn bewaard gebleven. In Rome is de bekendste renbaan te bezichtigen: circus Maximus met 400.000 plaatsen.
Lion King - 1975/1979 - Hubert Hilscher
De geschiedenis van het circus zoals we dat nu kennen, begint in 1770. Een Engelse sergeant, Philip Astley, vertoonde toen zijn kunsten op paarden in een piste met een tribune eromheen. Later liet hij zelfs een permanent gebouw maken en nodigde zangers, dansers en clowns uit om tussen de paardennummers op te treden.
Lion with legs in the air - 1979 - Hubert Hilscher
In 1774 ging hij met zijn circus naar Parijs en had daar veel succes. De circustraditie was geboren. In de negentiende eeuw ontstonden er in Engeland en Frankrijk overal circussen. Vaak waren het complete families die een eigen circus oprichtten en hiermee hun brood probeerden te verdienen. Zo was er in Frankrijk het circus Franconi en in Engeland het circus van de gebroeders Sanger.
De circustraditie waaide ook over naar Amerika. Daar ontstond het eerste rondreizende tentcircus rond 1830. Hier werden wilde dieren, zoals leeuwen en tijgers, in het circusprogramma geïntroduceerd.
In Europa speelden de circussen tot 1850 in vaste gebouwen. De circusshows waren uitgaansvermaak voor de elite. In het begin van de twintigste eeuw ontstonden de grote circussen in Europa, zoals Knie en Krone. In de Sovjet-Unie ontstond het Staatscircus. In Nederland waren Carré en Van Bever de grote namen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Boltini het bekendste circus.
Meer circusaffiches in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com
Postersquare is de Art Gallery van Stichting Muset. Een kaartenwinkel met in het aanbod kunstkaarten modern, traditioneel, religieus. Posters Art bijzondere theateraffiches. Tweedehandsboeken en originele kunstwerken, Themakaarten: Kunst, Theater, Poetry, Muziek, Dans, Ballet, Circus. One Card Selling van ansichten die niet meer worden uitgegeven of moeilijk verkrijgbaar zijn op de reguliere markt. Grote collectie Kerst- en Nieuwjaarskaarten
Welkom Bezoeker
Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com
Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.
KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)
Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.
KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)