Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)vrijdag 30 november 2012

TENTOONSTELLING CHAGALL IN ZüRICH


Expostie van 8 februari - 12 mei 2013

 
Het Kunsthaus Zürich presenteert een tentoonstelling van zo'n 90 schilderijen en werken op papier van Marc Chagall (1887-1985). Chagall is één van de meest bekende en populaire artiesten van de 20e Eeuw. Zijn foto's van het Russische dorpsleven, zijn zwevende figuren, vliegende koeien en hanen zijn wereldberoemd. Het Kunsthaus Zürich brentgt een aantal werken  die Chagall beroemd maakte en  is een eerbetoon aan zijn bijdrage aan de avant-garde.
 
Winter van Chagall

 De tentoonstelling richt zich op de periode  van de kunstenaar 1911-1922 jaar.  Belangrijke mijlpalen  in zijn carrière is het verblijf  in Parijs voor de Eerste Wereldoorlog, zijn reis naar Berlijn, een tentoonstelling in Gallerie De Storm  in 1914  en de tijd die hij doorbracht in zijn thuisland dat werd gedestabiliseerd door de revolutie in Rusland. Dit zijn de jaren waarin Chagall zich gevestigd als een meester van de moderniteit.
 
Liefdespaar
 
In de Art Gallery van Muset www.postersquare.com is een grote collectie kaarten te vinden van het werk van Chagall.