Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 9 december 2012


Het Van Abbemuseum heeft de kunstenaars Ilja (1933) en Emilia (1945) Kabakov gevraagd om als gastconservatoren een tentoonstelling te maken van hun werk samen met dat van El Lissitzky (1890 – 1941).
 
 
De tentoonstelling is zeker de moeite van het bezoeken waard. Er is prachtig tekenwerk te zien van Ilja en Emelia Kabakov. Sommige van hun werken geven een kijkje in de Community keuken. Arme families liet men  opgepakt wonen in grote monumentale panden. De kookruimte werd gezamenlijk gebruikt. Ieder had daar zijn eigen kastje en kookspulletjes. Het was een plek van ontmoeting, maar ook roddel, jaloezie en ruzie, dat leiden tot spanningen tussen de bewoners.
 
 

Voor Lissitzky – Kabakov hebben zij een uitgebreide selectie gemaakt uit hun eigen werk en dat van Lissitzky. Het is de eerste keer dat de oeuvres van deze beroemde Russische kunstenaars uit de twintigste eeuw samen worden gepresenteerd. Zo wordt een cirkel gesloten die begon met de revoluties in de eerste jaren van de twintigste eeuw en eindigde met de omwentelingen in 1989. De confrontatie van de vroege Sovjetkunst met die uit de latere Sovjettijd biedt mogelijkheden om de kunst en cultuur van de tussenliggende periode beter te begrijpen. Naast werken uit de collectie van de Kabakovs en het Van Abbemuseum ziet u bruiklenen van onder meer de Tretjakov Galerie in Moskou, het Guggenheim Museum in New York en Centre Pompidou in Parijs.
 
 
Expositie 01 december 2012 tot 28 april 2013