Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 8 december 2012

KUNST VAN DE WEEK (50) - Teun Hocks


Teun Hocks leerde al jong fotograferen door mee te kijken met zijn vader. In zijn werk speelt er vaak een mannetje de hoofdrol.
 
Affiche voor de productie Wie vermoorde Mary Rogers? 1995  Typografie: Liesbeth van Warmerdam en fotograaf Teun Hocks

Teun Hocks  is Nederlandse Fotograaf
Teun Hocks is geboren in 1947 Leiden. In 1970 studeerde hij af aan de Academie St. Joost voor Beeldende Kunsten in Breda. Teun Hocks maakt grote foto's die hij meestal beschildert met verdunde olieverf. Van tevoren bedenkt hij precies hoe de foto moet worden. Ideeën worden in tekeningen uitgewerkt. Vervolgens maakt Teun zelf een groot decor. De zwart-wit foto’s die hij maakt worden met de hand beschilderd.
 Humor
Op de foto’s die hij maakt, zie je vaak een mannetje. Teun Hocks poseert zelf voor de camera en is de hoofdpersoon binnen zijn eigen afbeeldingen. Vaak zie je een dom, eigenwijs en komisch mannetje. Het mannetje zie je in allerlei absurde situaties. Hij staat symbool voor het alledaagse en iedereen kan zich in hem verplaatsen.


De zeventiende Podiumprijs van de Stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) ging in 1996  naar Orkater, voor de muziek / theatervoorstelling 'Wie vermoordde Mary Rogers'.

De jury vond de voorstelling indrukwekkend: “De simpele en verrassende special effects, de dans, de muziek, de zang en de dubbelrollen maken deze voorstelling tot een genot om te bekijken, te beluisteren en te beleven.”

Muziektheatergezelschap Orkater is muziektheater. De Mexicaanse Hond is het gezelschap van Alex van Warmerdam. Zijn voorstellingen worden door Orkater geproduceerd.
Theateraffiches van  Nederlandse ontwerpers in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com