Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 3 februari 2013

KUNST VAN DE WEEK (06) - Erté


Romain de Tirtoff -pseudoniem Erté, een Franse uitspraak van de initialen R.T-. geboren 23 november 1892 en overleden op 21 april  1990, was een Franse artiest en ontwerper. Tirtoff geboren als Romain Petrovich Tyrtov in St. Petersburg, Rusland kwam uit een vooraanstaande familie waarvan de wortels teruggaan tot 1548. Zijn vader Pyotr Ivanovich Tyrtov was een admiraal bij de Russische vloot.

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
The seven deadly sins -Pride                                               The persuit of flore  

 In 1910-1912 verbleef Romain regelmatig in Parijs om een carrière als ontwerper na te streven. Deze beslissing stuitte op sterke bezwaren van zijn vader. Volgens de familietraditie moest Romain een marineofficier worden. Romain verkoos onder pseudoniem te gaan werken om te vermijden zijn familie te onteren. In 1915 kreeg hij zijn eerst beduidend contract met het Bazaar tijdschrift van Harpenaar.
 
    
               Secret admires                    Stolen kisses                         Kreeft

Erté is misschien de bekendste ontwerper van elegante mode in de periode van art deco periode waarin hij werkte. Zijn perfecte stijl en verfijnde, betoverende ontwerpen zijn onmiddellijk herkenbaar. Zijn ideeën hebben de kunst en mode sterk beïnvloed en werken door tot in de 21ste eeuw. Het meest bekende beeld van hem is -Symfonie in Zwart- en afgebeeld als een grote, slanke vrouw gedrapeerde in zwarte kledij en die een dunne zwarte hond vasthoudt.

De illustraties zijn uit het boek Erté’s Seven Deadly Sins and other great graphics in full-color. Uitgegeven in 1984
 
 
Boek en kaarten van Erté in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com