Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 23 februari 2013

KUNST VAN DE WEEK (09) - René Daniëls


René Daniëls (Eindhoven, 23 mei 1950) is een Nederlandse kunstenaar. Tot 1976 was hij student aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in 's-Hertogenbosch.

Daniëls exposeerde voor het eerst te Düsseldorf in 1977. Hij voegde zich niet bij de Nieuwe Wilden die in die jaren en vogue waren, maar sloot aan bij een traditie waarin de nadruk ligt op de relatie tussen taal en beeld, zoals bij Marcel Broodthaers en later ook bij Hugo Debaere en Jan Van Imschoot.
 
Begin jaren tachtig deed Daniëls mee aan tententoonstellingen als Westkunst in 1981 in Keulen, Zeitgeist in 1982 in Berlijn, documenta 7 in 1982 in Kassel.
 
Van Abbemuseum voor de nieuwbouw - foto Peter Cox 
 
Het monumentale oude Van Abbemuseum zal voor de start van de nieuwbouw (eind 1998) nog één keer haar oude luister tonen. Van 26 april tot en met 30 augustus 1998 wordt in dit gebouw een overzichtstentoonstelling van het werk van René Daniëls gehouden. De tentoonstelling, getiteld René Daniëls, The Most Contemporary Picture Show, omvat zowel schilderijen als tekeningen. De tekeningen zullen worden getoond in het tijdelijke gebouw van het museum.
 
  
                                                                                                    La muse vénale 1979
 
De Eindhovense kunstenaar René Daniëls (1950) kreeg in de jaren tachtig nationale en internationale bekendheid als schilder. Zijn stormachtige carrière kwam eind 1987 plotseling tot stilstand door een hersenbloeding. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, die dit jaar haar honderdjarig bestaan viert. Vanaf 2006 woont hij in Eindhoven en schildert hij weer.

 
Memories van een vergeetal
 

Afbeeldingen uit:
The Most Contemporary Picture Show. Eindhoven, Van Abbemuseum, 1998. Ringband, 21 x 16.5 cm, met 22 kleurenafbeeldingen op ansichtkaartformaat, op 11 pagina's met perforatierand.
 
Te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com