Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 3 maart 2013

KUNST VAN DE WEEK (10) - Aleksandr Vakhrameev

Aleksandr Vakhrameev is in 1961 geboren in Novosibirik (Rusland). In 1978 studeerde hij met succes af aan de Faculteit voor Industriële Vormgeving bij de Witrussische Theater- en Kunstacademie. Sinds 1992 woont en werkt de beeldend kunstenaar als zelfstandig schilder, stagedesigner en graficus in Minsk. Vakhrameev laat zich zien als een veelzijdig kunstenaar.

White Connection - Expositie 200 - In het kader van de Stedenband Eindhoven-Minsk 

Aleksandr Vakhrameev over zichzelf: “Als stagedesigner ben ik gedwongen me aan de toegewezen ruimte te houden. Dat voel ik als een beperking. Het werken met waterverf geeft me het gevoel van vrijheid. Bovendien kan ik mijn emoties veel beter tot uitdrukking brengen. Waterverf is het meest minimale materiaal in de beeldende kunst. Concentratie is het belangrijkste als je met waterverf werkt, want het wordt in korte tijd geabsorbeerd door het papier. Mijn werk als statedesigner vraagt om totaal andere capaciteit, omdat het toneelbeeld in het theater een driedimensionale ruimte betreft. Improvisatie en het mysterieuze trekken mij erg aan. Interessant in de kunst is wat niet wordt uitgesproken.”  
 
 
  tekening -potlood op papier
 
Van 1988-1994 werkt Vakhrameev als stagedesigner bij het Staatspoppentheater in Minsk. Maar ook internationaal weet hij zijn weg te vinden. Hij ontwierp 1993/1994 de poppen voor de voorstelling “The Day After” in opdracht van het van Poppentheater Damiët van Dalsum te Dordrecht.

Poppentheater Magdeburg in Duitsland is de producent van de voorstelling ‘Sonnenkind’, een Russisch sprookje. Vakhrameev is ontwerper van de de poppen en het decor voor deze voorstelling. In 1998 op het Internationaal Poppentheaterfestival in Bielsko Biala in Polen werd een ‘Special Award’ toegekend voor design, poppen, verhaal en regie van de poppenvoorstelling.
 
 

In opdracht van het Internationaal Poppentheaterfestival Dordrecht komt het logo van zijn hand en was jaarlijks te vinden op het fraai uitgevoerde programmaboekje.
 

Mamma Belle is een kindervoorstelling en uitgebracht onder auspiciën van Stichting Muset. Hij sneed figurendiertjes uit  uit hout, beschilderde  het bovenblad van een mobiele tafel en schattenkabinet voor de act. De kunstenaar en maakte 12 aquarellen van “De Dieren om en rond het huis”, die deel uitmaken van het optreden. 

 

     aquarellen
 
Onderstaand afgebeelde werken zijn uit een serie “Cook” periode 2007/2008. Vakhrameev is een producent van emotionele mythes. Over de serie zegt de kunstenaar door het creëren van voedingsmiddelen is het voor hem een toevluchtsoord in de harde wereld.  Normaal is zijn werk harmonieus in gevoelsuiting en stemming. Tijdens zijn reizen buiten Wit-Rusland komt hij in aanraking met vreemde onderwerpen en niet minder vreemde personen.  Als een kok mengt hij de echte en fantasiebeelden  door elkaar, zodat ze niet aan elkaar kunnen ontkomen.  Op deze wijze zegt hij te reageren op de banaliteit van het leven en drukt het spel uit met acryl en verf . Zo blijft hij uit de buurt van de werkelijkheid en wordt ondergedompeld in zijn eigen gedachten en gevoelens.


 


   ONLINE EXPO ''Dieren rond het huis'' in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com
    aquarellen zijn te koop.