Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 9 maart 2013

KUNST VAN DE WEEK (11) - Tsesler & Voichenko


ARTSTUDIODESIGN TSELER & VOICHNKO

Vladimir Tsesler is geboren op 30 april in Slutsk, een ca 1000 jaar oude stad in Wit-Rusland.  Na zijn diensttijd in het leger had hij het geluk om in Minsk te kunnen gaan wonen. Van 1975-1980 studeerde hij Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Minsk. Na het afstuderen werkt hij in de reclame en ontwierp o.a. logo’s. Zijn eerste poster realiseerde  hij samen met zijn compagnon Sergei Voichenko voor de band Pesniari (1970).

 
 
Sergei Voichenko is geboren op 15 november 1955 in Jariupol (voorheen Zhdanov, Oekraïne). Vanaf zijn vierde jaar woonde hij in Minsk en is daar in 2004 overleden. In eerste instantie volgde Voichenko de Kunstacademie met als specialisatie Sculptuur. Het schilderen trok hem echter meer en hij koos tijdens zijn studie een andere richting, tekenen en klassieke schilderkunst.
 

Tijdens zijn opleiding ontmoette hij in 1975 bij  het Department Design op de Academie Vladimir Tsesler. Het kunstenaarsduo zou in een latere periode een vruchtbare samenwerking aangaan en hen nationale en internationale  bekendheid geven.
 
   
 

Bij het Department Design werden experimenten sterk begunstigd. Dit in tegenstelling tot andere afdelingen van de Academie.  Tsesler en Voichenko werden geïnspireerd door een golf van experimenten en de basis is gelegd voor hun latere succesvol en creatief samenwerkingsverband in de Artstudiodesign Tsesler& Voichenko.  Meer dan eens werden ze bekroond met hoofdprijzen op prestigieuze internationale wedstrijden van posters.

PROJECT OF THE CENTURY (2000)
 
 

This project is the result of creative comprehension and evaluation of the events that took place in the world of art of the past century. The twelve sculptural portraits — images depict the greatest artists of the 20th century who expressed and to some  extents shaped consciousness, taste and destiny of millions of their contemporaries. The project has been modeled as a system  of self-sufficing elements equal both in rights and size, united by the common modulus -in the shape of an egg 210x300 mm- and spatial orientation. The modification of the modulus in each portrait puts an accent on the key idea of the given person. The creating of most of the objects required search for new technological inventions.
 

 

 
All twelve scuptural portraits to see: http://www.muset.nl/activiteiten.php

Artstudiodesign kenmerkt door de diversiteit van werken die in het atelier worden en werden ontwikkeld:
 

Posters
 
 
PaintingsObjects
 
                                                                              
      

Drawings
 
         
Copie Slassicals
 
 

Het overlijden van Voichenko heeft grote impact op Tsesler. Hun ‘’gezamenlijke’’ creativiteit weet Tsesler voort te zetten en komen vele, opmerkelijke creaties uit de werkplaats die nog altijd de naam ARTSTUDIODESIGN TSESLER  &  VOICHENKO voert
 
KUNST VAN DE WEEK IS OOK TE VINDEN IN DE ART GALLERY VAN MUSET