Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 20 april 2013

KUNST VAN DE WEEK (17) - Elzbieta Terlikowska


Elzbieta (Lalka) Terlikowska woont en werkt in Wroclaw (Polen). De kunstenares is schilderes, decorontwerpster en maakt theaterkostuums. Posters en boeken komen eveneens van haar hand.
In 1974 studeerde Elizabeth af aan de Faculteit Industrieel Ontwerp van de Academie voor Schone Kunsten in Wroclaw. Haar diploma schilderkunst behaalde ze in het atelier van professor Józef Halas
In 1986 maakte ze haar debuut als podium- en kostuumontwerpster in  het muziekdrama ‘’The New Deliverance’’ (Witkiewicz). Ze presenteerde zich in verschillend  (solo)tentoonstellingen en werkte als scenograaf voor de televisie  
            Kostuumontwerpen   

Twee keer was zij winnaar van het Gouden Masker voor haar presentaties van *Prinses Turandot* en *In 80 dagen rond de wereld*. Zowel in Polen als daarbuiten mocht Terlikowska verschillende awards in ontvangst nemen.
 
Poster
 
 
 In het maken van de kostuums drukt Terlikowska haar passie voor deze kunstvorm uit en laat in het werk ongebreidelde fantasie zien waar verbazingwekkende details niet aan ontbreken .
Haar favoriete kleur is rood, zwart en goud. Toegevoegde elementen en objectjes in haar kostuums/kunstwerken vindt zij door het afstruinen van talloze vlooienmarkten en winkeltjes in antiek. Haar theatrale kunstuitingen zijn een verrassing voor de toeschouwer.  
 
Meer afbeeldingen van werk van Elzbieta Terlikowska in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com