Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 19 mei 2013

KUNST VAN DE WEEK (21) - Duckomenta


Naar Edouard Manet
 
Sinds de jaren zestig is de Duitse cultuurfilosoof professor Dr. Eckhardt Bauer een verwoed verzamelaar van alles wat met Donald Duck heeft te maken.Bauer ziet Donald Duck als een intrigerend symbool van de Amerikaanse massacommunicatie. Hier is de inspiratiebron van het initiatief dat Bauer samen met een groep studenten van de Kunstacademie uit Braunschweig nam en het Collectief InterDuck oprichtten in de jaren tachtig.
  
 
    
 
Schilderijen, kunstwerken, sculpturen van bekende kunstwerken werden verduckt-. Zo ontstonden verduckte kunstwerken ; Duck-Manet, Klimt, Rembrandt, Picasso, Delacroix, Schwitters, Miro en vele anderen. Episodes en beelden uit de Kunst- en Cultuurgeschiedenis worden systematisch weergegeven.


Komisch, Ironisch ???
 
Mona Lisa

De verduckte verbeeldingen moesten de juiste sfeer oproepen, welke de kunstenaars in hun nagelaten kunstwerken creëerden. Een belangrijk uitgangspunt bij InterDuck. Daarvoor gebruikten ze de middelen van kunstzinnige citaten en vervreemding. InterDuck neemt haar ideaal serieus. De kunstwerken zijn geen computermanipulaties. De normale technieken van het schilderen, het maken van grafieken en sculpturen worden toegepast. Een gestaag groeiende collectie van kunstwerken wordt regelmatig in Musea en Kunstinstellingen in Duitsland en daarbuiten tentoongesteld.

De Ver-Entung van de wereld is niet meer tegen te houden.
Meer afbeeldingen van Duckomenta in de Art Gallery van Muset op :
http://www.postersquare.com/index.php?cPath=1158_1819