Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 26 mei 2013

KUNST VAN DE WEEK 22- Woody van Amen


12 werken van Woody van Amen

Woody van Amen (Eindhoven, 1936) trekt begin jaren zestig de aandacht met collages en assemblages die zijn samengesteld  uit lampen, kunststof onderdelen en andere readymakers. Zijn werk is geïnspireerd op de Amerikaanse Pop Art, een stroming die hij enkele jaren eerder leert kennen tijdens een verblijf in New York. De kunstenaar geeft in speelse, poëtische combinaties een nieuwe boodschap mee aan alledaagse voorwerpen. Het kleurige en veelvormige werk biedt tevens een kritische en vaak ironische visie op de beeldcultuur van de moderne  consumptiemaatschappij.
 
Kaleidoscoop

Van Amen laat zich niet beperken door traditie. Al snel zet hij onconventionele materialen in, zoals wol, hooi en ijs. Daarnaast verruimt hij zijn blik tijdens verschillende reizen naar Zwitserland en Zuidoost Azië. Onder invloed van de kennis en ervaringen die hij daar opdoet, vinden nieuwe vormen en objecten de weg naar zijn kunst. Ze worden samen met de oude elementen verwerkt tot betekenisvolle combinaties, waarin steeds nieuwe verbindingen worden gelegd. De open houding van de kunstenaar zorgt ervoor
dat zijn kunst zich continu ontwikkelt, terwijl zijn uitgangspunten dezelfde blijven

 
Het werk van Woody van Amen staat bol van tekens en symbolen. Vaak zijn dit eeuwenoude symbolen als (dubbel)kruizen en swastikas, soms ook Christelijke heiligen of Boeddhafiguren. Daarnaast voorziet de kunstenaar regelmatig bestaande  vormen van een symbolische lading, zoals het silhouet van Matterhorn of de omtrek van het eiland Bali. Deze tekens staan respectievelijk voor het Westen en het Oosten, maar ook voor onbegrensde mogelijkheden en ambitie.Woody van Amen heeft een niet-aflatende interesse voor geometrische vormen en patronen, zoals spiralen of blokmotieven. Hij onderzoekt zowel hun betekenis als vormeigenschappen. Hij ontwikkelt zelfs nieuwe tekens, zoals de taxat, een
geometrische vorm die is opgebouwd uit dertien congruente kubussen. De taxat wordt tot symbool voor artistieke vrijheid en biedt de kunstenaar stof voor jaren.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
   
Van Amen is één van de eerste Nederlandse kunstenaars die de vele mogelijkheden van kunstlicht als medium in de beeldende kunst herkent en toepast. Hij gebruikt licht als verwijzing naar reclame, als materiaal dat aandacht trekt, de omgeving beïnvloedt en met aan- en uitknipperen van het licht beweging  suggereert.

Bron tekst: Marjan Ruiter en Saskia van der Wiel


Mapje met 12 kunstkaarten is te koop. Op de achterzijde staat een toelichting over het afgebeelde kunstwerk op de voorzijde van de kaart.

Te bestellen via de Art Gallery van Muset:
http://www.postersquare.com/product_info.php?cPath=1618_2185&products_id=3752