Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 1 juni 2013

KUNST VAN DE WEEK(23) - Kvéta Pacovská

Een prentenboek is de eerste tentoonstelling die een kind bezoekt ( Kvéta Pacovská.)

 


Kvéta Pacovská werd geboren in 1928 in Praag, waar ze nog steeds woont en werkt. Ze begon haar carrière als een illustrator in de jaren vijftig, gespecialiseerd in het object boeken, driedimensionale werken en tactiele illustraties van kinderverhalen.

Kvéta Pacovská laat in haar boeken zien wat er zoal mogelijk is met papier en kleuren, met een stift, penseel en schaar. Haar werk is over de hele wereld tentoongesteld en haar boeken zijn inmiddels in vele talen verschenen. In 1992 ontving ze de Hans Christian Andersen Prijs, de belangrijkste internationale prijs voor kinderboekillustratoren. Zoals ze zelf zegt is een prentenboek de eerste galerie die een kind bezoekt. Het lijkt of Kvéta Pacovska met haar boeken kinderen en volwassenen steeds weer uitnodigt voor een galeriebezoek.

 
Meer afbeeldingen van de kunstenares in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com