Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 9 juni 2013

KUNST VAN DE WEEK (24) - Hollebollebeer

Hollebolle Beer is een creatie van poppenspeelster Damiët van Dalsum. Hollebolle is het jongetje Joost dat zijn eigen droomwereld maakt, omdat de jongens hem een zacht ei vinden en de meisjes niet met hem spelen omdat hij een jongen is.  Een voorstelling met als thema over niet geaccepteerd worden.


 
Het marionettenspel  is niet alleen bestemd voor kinderen. Ook de volwassen toeschouwer wordt geconfronteerd met de gevolgen wanneer blijkt niet geaccepteerd te worden in de samenleving. Wat een poëtisch verhaal lijkt met mooie beelden bevat een realiteit die men niet zo maar naast zich neer kan leggen. Op een uitgebalanceerde wijze weet de poppenspeelster de essentie van het verhaal op juiste wijze aan kinderen en volwassenen over te brengen. Ondanks het thema kijken jong en oud met een ontspannen gevoel naar deze bijzondere voorstelling terug.

 
 

Niet voor niets wordt deze voorstelling in het weekend van Dordrecht Pride gespeeld en is verder te zien in het  Poppentheater Damiët op de Aardappelmarkt in Dordrecht. Voor informatie en reserveringen kan de  website www.poppentheaterdamiet.nl geraadpleegd worden.

 
 Hollebollebeer is als prentenboek verschenen. Iedere pagina bevat een prachtige foto van de fotograaf Ton Poortvliet. De tekst is van Damiët van Dalsum. Drukwerk Drechtvliet.
 
 

Te bestellen via : www.postersquare.com
 

Overal ter wereld zijn er protsten tegen het homobeleid. Zo ook in Frankrijk. Onlangs haalde het wetsontwerp over het homohuwelijk een krappe meerderheid.

Hier een Franse versie over Joost en de voorstelling.
L’ histoire de l’enfant perdu.
 
L’  enfant perdu
L’  amour perdu
Solitude, solitude …. Ce qui reste
 
Dans une belle maison
vit un jeun garçon
perd  son cher amour d’ un petit ours
 
ce qui donne la douleur
incompréhension -  l’ intention
être  un grand person, au revoir
 
Des garçons  intimidaient lui
Non, pas de filles en s'amusant
ce monde -  l’ est  triste, au revoir
 
monde à l'envers
un  fôret  - avec ses ours
il s'en va après une affaire
 
Et l’ enfant disparu
Et l’ amour disparu
Solitude, solitude….. ce qui reste
Adieu, mes ours en peluche, adieu
volant  avec un bateau caravel –
par le long nuit noir, les jours passent -
alors son tour finit sur une île
 
L’ île se change en un éphémère
à son dos l’ enfant perdu –
emportez- moi au soleil  en votre tour -
quittez la mer
Montez – maintenant
en route à nouveau –
je me sens –  très heureux à deux
Aux lumières – de solaire
je transforme  - en fragments
je joue – l’un l’ autre –
ne jamais – solitaire.