Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



dinsdag 31 december 2013

ADA BREEDVELD

Ada Breedveld is een Amsterdamse kunstenares met een opvallend kekke Rotterdamse - opgestroopte mouwen! - mentaliteit. Zij heeft haar atelier op Bickerseiland in Amsterdam. Uit haar werkplaats gaat een bonte stroom kunstwerken, schilderijen, grafiek, bronzen, etsen en olifanten, de wijde wereld in.

Winterspelen 2014 Sotsji

Ada heeft zichzelf het vak geleerd. Was nooit op een academie of overeenkomstige opleiding. Zo lang zij zich kan herinneren tekende en schilderde zij de ganse dag.

                      Spelevaren

Ada begon in de jaren zeventig in Rotterdam te exposeren en kreeg direct een eervolle prijs. Maar het was zwoegen en ploeteren geblazen om het hoofd boven water te houden. Ada was daarom ook een paar jaar postbode om geld te verdienen. In die tijd liet zij zich geboeid inspireren door het surrealisme - een kunstrichting waarbij niet de zichtbare werkelijkheid buiten ons maar de fantasie vanuit ons diepste innerlijk (dromen bijvoorbeeld) ijkpunt voor kunst moet zijn. Gaandeweg vond ze haar eigen zo typerende stijl en thema: de imposant-aanwezige grote Vrouw.

                         Special Delivery

Zij wordt iconografisch verbeeld als de sublieme levenskunstenaar. Met een lied op de lippen, een glas in de hand, een vogeltje in de blauwe lucht, bij de lustige accordeon en op de grote tuba, zo varen haar scheepjes voorbij!

Meer kaarten van Ada Breedveld in de Art Gallery van Muset