Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 15 december 2013

Michael Mathias Prechtl

In de Art Gallery van Muset bij de categorie One Card Selling zijn 5 Postkaarten te vinden van
Michael Prechtl

 Hemelvaart van een Waterlichaam


Michael Mathias Prechtl (geboren 26 april 1926 in Amberg, 19 maart 2003 in Neurenberg) was een Duitse schilder, tekenaar en illustrator.

Michael Mathias Prechtl werd vooral bekend om zijn illustraties van literaire klassiekers, zoals ETA Hoffmann, Thomas More, Dante, Goethe en Benvenuto Cellini of de brieven van Mozart naar Bazel zijn.  Een groter publiek bereikte hij door talrijke  illustraties voor The New York Times en Der Spiegel, die hij ontwierp in de jaren 1970 en 1980.

Lola's Vlot

De affiches van  Prechtl  hadden een  provocerende werking. De Hemelvaart van een Waterlichaam en Müncher  Oktoberfeesten werden bekritiseerd. Toch gingen deze affiches in een reizende tentoonstelling georganiseerd door het Goethe Instituut van1995-2000 de hele wereld rond.  
Oktober München


ONE CARD SELLING