Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 31 augustus 2014

"Brons- UITGELICHT - ", Online Expo Kunstenares Winneth Sala

Winneth Sala ziet haar werk als een Dagboek


Moonrider

Het werk van de bronsgietster Winneth Sala vormt in feite een optocht. Een stille beweging waarin het brons de koppeling is. De kunstenares ziet het zelf als haar dagboek.
 “ Brons – Uitgelicht -”  Een optocht gekenmerkt door eenvoud, fragmentarisch en gevuld met symboliek, waarachter emotie, idee, concept schuilgaan. Allerlei vehicles, dieren, boten, karren, figuren vormen één geheel.  Een levenstocht waaruit plots of geleidelijk elementen verdwijnen, worden vervangen, nieuwe ontwikkelingen aantreden.  Dingen komen,  dingen gaan.
In deze colonne wisselen figuratieve en abstracte creaties elkaar als een noodzakelijkheid af. Soms ontstaan ze gelijktijdig naast elkaar. De vorm van de setting staat niet vast. De bronskleurige verzameling objecten bevatten stuk voor stuk een eigen ziel. Ze intrigeren, omdat de stoet telkens wijzigt, maar voor de beschouwer niet tastbaar waarneembaar is. Wat men ziet is het NUWINNETH SALA

In 1985 studeerde Winneth Sala in de richting Beeldhouwen en Tekenen af
aan de Academie voor beeldende kunst (AKI) in Enschede.
Haar opleiding om zich verder in het gietersambacht te bekwamen, verkreeg  ze door 4 jaar te werken bij een beeldhouwer-bronsgieter in Hengelo. Sindsdien werkt ze als vrije kunstenares, voert werk in opdracht uit en geeft les in boetseren en bronsgieten.  Als gietproces past zij de –Cire-perdue- methode toe.  Haar werk is  niet onder één stijl te noemen. Winneth Sala licht toe: ” Onder invloed van de stilte ontstaat  een leegte, die ontvankelijk maakt voor een ieder die mij lief is, mijn paard, de natuur in de meest wijde vorm. De drang om hieraan vorm te geven uit zich in deze periode in het maken van bronzen. Het zelf gieten is een belangrijk deel van het wordingsproces. Hierbij is het samenwerken van elementair belang. Alle elementen weerspiegelen zich in het zelf gieten. Het creëren, de lange weg van techniek. Vuur, ledigen, weer tot vaste vorm komen. Een cyclus die steeds  herhaald wordt. Echter altijd nieuw en anders”.

  

EXPOSITIES

S.T.O.V – Amsterdam, NewArt – Eindhoven, Rijksmuseum Twente, T.H. Twente, De Compagnie – Dordrecht, Nijenhove – Diepenheim, Minerva – Groningen, Buiten 13 – Glimmen, Het Klein Logement – Goedenrede, De Boog – Westernieland (Gr.), Rarekiek – Delden, Art Options – Wijk Bij Duurstede.


Haar werk is o.a in bezit van diverse bedrijven, o.a. kunstcollectie Gasunie ,  Gemeentelijke Overheid, Particulieren , Galerie A-Quadraat in Vorden

Meer werk van de bronsgietster is te zien in de Online Art Gallery van Muset Postersquare 

De foto's van de bronzen beelden zijn van Yakov Sala

Postersquare is de Art Gallery van Muset