Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 7 december 2014

Ode aan illustratoren – 17 januari – 17 mei 2015

Nederland kent vele getalenteerde tekenaars. Maar hoewel het werk in het geheugen van velen gegrift is, zijn hun namen relatief onbekend. Het Letterkundig Museum en Museum Meermanno zetten nu het werk van zowel beroemde als vergeten illustratoren van toen en nu in de schijnwerpers. Vanaf 17 januari tot en met 17 mei 2015 kunt u op beide locaties terecht voor een een ode aan de illustratiekunst. Ontdek in de duotentoonstelling bijzondere parels van Nederlands bekende én onbekende tekenaars.In de tentoonstelling van het Letterkundig Museum staan legendarische kinderboekenillustraties centraal.  De nostalgische tentoonstelling Van Arendsoog tot Wiplala is thematisch van opzet en toont veel bekende illustraties uit geliefde kinderboeken. Sta oog in oog met jeugdhelden en (her)ontdekken schatten uit uw kindertijd.

In Museum Meermanno is De verbeelders te zien, geïnspireerd op het pas verschenen gelijknamige overzichtswerk van 
bijzonder hoogleraar Illustratie Saskia de Bodt. Deze tentoonstelling volgt in zes zalen de chronologische opzet van De Bodts studie en presenteert de ontwikkeling van de Nederlandse boekillustratie, zowel voor volwassen als voor kinderen. KINDERTENTOONSTELLING
Gemeentemuseum Den Haag - NU T/M 22-03-2015

Van knallend blauw, jubelend geel, tot blozend roze en somber zwart. De kunstwerken van de bekende Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko (1903-1970) inspireerden veelvuldig bekroond illustrator en schrijver Wim Hofman (1941) tot het nieuwe prentenboek Puzemuze, of op weg naar Rothko. Dit prachtige boek, waarin het gebruik van kleur centraal staat, is het twaalfde deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Mark Rothko, die van 20 september 2014 t/m 1 maart 2015 in het museum te zien is, veertig jaar na de laatste tentoonstelling van de kunstenaar in Nederland. In de speciale kindermuseumzaal zijn de originele tekeningen van het bijzondere prentenboek te bewonderen.