Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)maandag 15 december 2014

VOLKSKUNST - FOLK ART

Een genre dat wordt geleid door traditionele regels of werkwijzen aan de hand van onderling aangenomen tradities

Volkskunst stamt uit de inheemse cultuur van een land en zijn vaak creaties van boeren en werkende  middenklasse.  Het beoogt een  bepaald nut en is vooral decoratief.  Naast de grote kunststromingen zijn er in alle landen en in alle tijden ook steeds gewone mensen bezig geweest met kunst. Deze kunst heeft niet het commerciële of artistieke niveau van de grote meesters, maar de intentie is eerlijk en plichtbewust. Volkskunst wordt gekenmerkt door een naïeve stijl, waarin de traditionele regels van proportie en perspectief geen rol spelen. Volkskunst is kunst die gemaakt is door anonieme personen, zonder een artistieke bedoeling, doorgaans soberder uitgewerkt, maar toch zeer in trek bij verzamelaars.
Chinese volkskunst is een  artistieke vorm die voortkomt  uit regionale of etnische scènes  in China. Meestal zijn er enkele verschillen in uitingen van uitvoering  tussen de provincies. Individuele folk kunsten hebben een lange geschiedenis en vele tradities die nog steeds  worden beoefend. De algemene definitie voor de Chinese  volkskunst zijn  kunstvormen die niet zijn ingedeeld in de  Chinese beeldende kunst.