Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



donderdag 19 maart 2015

BAGDAD IN HET NOORDEN

Met de tentoonstelling Bagdad in het Noorden viert en onderstreept Sattar Kawoosh zijn vijftien jaar wonen en werken in Nederland. Tevens presenteert hij zijn nieuwe boek Vrouwen van Turquoise. Zijn werk heeft een sterke lijnvoering en een kleurrijk pallet, waarin de kleur turquoise vaak terugkomt. De liefde is een belangrijk terugkerend thema. Kijken naar het werk van Kawoosh geeft je een warm gevoel.



Expositieruimte De Galerij

Entree via ingang Gauke Boelensstraat
Burgemeenster Wuitweg 24
9200 AA Drachten

Openingstijden:

woensdag t/m zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur en voorafgaand aan, in de pauze van, en na voorstellingen in Schouwburg De Lawei. De expositie is gratis te bezoeken.

Sattar Kawoosh behaalde in 1990 zijn diploma aan de kunstacademie in Bagdad en heeft een aardige reputatie behaald. Zo won hij in eigen land verschillende kunstprijzen en exposeerde hij in onder meer Italiè, Jordaniè, de Oekraìne, Quatar en de Verenigde Staten. Kawoosh noemt zichzelf een expressionist. ´Het onderwerp en de inhoud staan bij mij niet centraal. Dat vind ik ondergeschikt in de schilderkunst. Ik teken vooral menselijke figuren, omdat ik vind dat we het menselijk lichaam moeten vereren. Daarbij probeer ik mijn techniek. de manier waarop ik de schilderijen maak, voorop te zetten. Mensen moeten zien hoe ik de oppervlakte bedek.´
Mirror 

Kawoosh maakt bij het schilderen gebruik van felle kleuren en dikke lagen verf, waarbij de vlakken op een grove manier worden ingekleurd. Naar eigen zeggen voor de rust en harmonie wisselt hij dit af met een vlak dat op een gladde manier is ingekleurd. Ook de lijsten worden door hem bewerkt. Ieder schilderij moet een geheel vormen, alsus de gepassioneerde schilder.
Mistery
Sinds lange tijd probeert Kawoosh zijn kinderdroom vast te houden, zich vastklampend aan een moment van verbeelding als het meest realistische en aantrekkelijke beeld. De verbeelding en de werkelijkheid verwisselen via zijn symmetrische lijnen van rol en met impressio­nistische kleuren die de kracht van de expressie en het abstracte vieren, overstijgt de kunste­naar het figuratieve dat onvermijdelijk lijkt in zijn werk. Kawoosh blinkt uit in het tekenen van personen op het hoogtepunt van hun romantische beleving en door zijn sterke fantasie als alternatief voor de continue verwoesting van de geest en het leven. Zijn vruchtbare ver­beelding laat tientallen beelden en verhalen op ons los. Hierin verankert Kawoosh zijn stel­ling dal het impressionisme in haar moderne vorm blijft leven zolang er een wisselwerking blijft bestaan tussen werkelijkheid en verbeelding. Hij versterkt de dementen uit het populai­re erfgoed en de Arabische decoratieve stijl door de helderheid en kracht van zijn kleurge­bruik.