Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 15 maart 2015

POPPENTHEATER DAMIET VAN DALSUM IN DORDRECHT

KAATJE MET DE LANGE TENEN

Een authentiek poppenspel beleven? Dat kan in Poppentheater Damiet van Dalsum! Bewonder hier de prachtige poppenspelen en laat je meenemen in het verhaal. Er zijn voorstellingen voor jong en oud. 
 In maart en april speelt Damiët Kaatje met de Lange Tenen. Bezoek voor speeltijden en reserveringen de website http://poppentheaterdamiet.nl/Op 1 july 1967 werd het Poppentheater onder leiding van Damiet van Dalsum opgericht.
Dit theater was gevestigd aan de Blindenliedengasthuissteeg te Dordrecht. Vervolgens verhuisde het naar het Buddinghplein om via een tijdelijk tussenstation Voorstraat 125 tenslotte te belandden aan de Aardappelmarkt. Het theatertje heeft 40 zitplaatsen en is tegelijkertijd studio om nieuwe voorstellingen uit te proberen.

KaatjeNaast het vaste theater speelt Damiet overal, zowel in binnen-als-buitenland. Van Schagen tot New York. Van Winschoten tot Taipeh. Van Middelburg tot Mexico-city.
Aanvankelijk werd met handpoppen gespeeld, tot in 1980 de marionetten hun intrede deden. Tot die tijd speelde Damiet alleen voor kinderen. Haar eerste voorstelling voor volwassenen was Op het Oog. Deze voorstelling is veel in het buitenland op festivals gespeeld. Dan volgen er veel experimenten met schimmen en andere materialen.
Draak uit Kaatje met de Lange Tenen


Beweging, emoties en gevoel via materialen over brengen op het publiek is voor Damiet de essentie van het poppenspel. Naast het zelf spelen heeft ze regies gedaan bv in Duitsland en Taiwan. Ook lesprojekten met artiesten en leerkrachten zoals in Nederland, België, Wit-Rusland en Taiwan. In de periode van 1997 tot 2001 was ze artistiek directeur van het Stadspoppentheater van de stad Magdeburg.
Ze heeft 25 jaar lang het Internationaal Poppentheater Festival te Dordrecht georganiseerd en geprogrammeerd.
Momenteel speelt ze in haar kleine huistheater popppentheater voorstellingen voor groot en kleinDe Ijsbloem uit Kaatje met de Lange Tenen