Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 22 mei 2016

EXPO ONLINE BIJ POSTERSQUARE Moniek Bongers Vormmaker


Vormmaker Moniek Bongers is te vinden in het Limburgse Neerritten. In Boxtel rondde zij de Grafische School af. Op de Kunstacademie Sint Joost in Breda en de Academische Industriële Vormgeving Eindhoven volgde zij de eerste jaren van de opleiding. Op beide opleidingsinstituten kwam Moniek Bongers er achter dat het kiezen voor één richting niet haar ambitie was.
Op beide scholen was het eerst jaar zó interessant. Schilderen, fotografie, houtbewerking, metaal, keramiek. Alles kwam aan bod. Dat was wat aansprak. Zij verloor meteen haar verbinding met het creatieve proces toen voor één richting moest worden gekozen.
Haar opleidingen stopte ze en ging als grafisch vormgever aan de slag, wetende dat dit ook niet haar cup of tea was.Samenwerkingsverbanden die in de loop van de tijd ontstonden, gaven Moniek Bongers de richting aan het werken als Vormmaker die ze tijdens de opleidingsperiode niet kon vinden.

Haar ontmoeting met de ruimtelijk vormgever Tei van Neerven, haar liefde en levensgezel, voegde een dimensie toe aan de werkzaamheden. Zijn bedrijf Kanzie maakt o.a ontwerpen voor woningbouw, herbestemming van gebouwen, aangepaste huisvesting en realiseert Kunstprojecten.
Samen werken zij aan allerlei projecten waarbij ook het ruimtelijk vormgeven aan de orde kwam. Voor Moniek Bongers ontstaan ontwerpen vaak vanuit een grafische benadering met een gevoel voor typografie en gelaagdheid.  Dat is wat haar zo aanspreekt in het ontwerpen voor de openbare ruimte.

      


Stokpaarden
Een project voor "Paardelandpark" een landschapsgebied tussen Aken, Herzogenrath en Kerkrade. Ze dienen als herkenningselement voor het begin van het park. Ze staan op 5 verschillende locaties rondom het park.

Haar individuele werk zijn zeefdrukken. Vrij recentelijk illustreerde zij een kinderboek dat binnenkort uitkomt.

links Watervogel en rechts groene vogel 

 Sinds de tweede helft van het jaar 2015 is Moniek Bongers met de oprichtster Wanda Wormser van Hartendames betrokken bij het bedenken van concepten, vormgeving van acts, aanpassing van huisstijl voor Hartendames. Het Artiestenbureau pur sang dat al meer dan vijftien jaar bestaat biedt interactieve, mobiele acts met een vleugje theater voor evenementen, beurzen, bijeenkomsten, feesten, festivals….. Realiseert acts op maat en verzorgt Entertrainment.


Boekentafel Mobiel Hartendames

Alles lijkt nu op z’n plek te vallen. Wat ze tijdens haar opleiding niet kon vinden, is in de loop van de jaren ontstaan. Diversiteit van vormgeven en vormmaken in al haar facetten.

Miss HearthbeatMoniek Bongers over haar werk: “ Ik vind het fijn om niet te veel te 'bedenken'.... maar vanuit een spontaan proces dingen te laten ontstaan zodat ik zelf iedere keer wordt verrast door het eindresultaat. Het eindresultaat is alleen een weergave van dat moment, zodra het is 'geboren' staat het op zichzelf en is het goed zoals het is. Voor ontwerpen in de openbare ruimte vind ik het belangrijk dat het toegankelijk is en 'leesbaar' en dat het iets 'blij's' in zich heeft.”