Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 19 november 2016

KUNST VAN DE MAAND, Etsen van Balenok

Delicate tinten van magisch verdriet


Sergei Balenok is geboren op 31 mei 1954. Afgestudeerd aan de Poligraphi Academie in 1980 in Lvov ( Oekraïne) Hij is één van de bekendste Wit-russische grafische kunstenaars van de 20ste eeuw. Sinds 1995 presenteer hij zich al vrij kunstenaar in Minsk (Wit-Rusland/Belarus)Er lijken gevoel en woorden te ontbreken om de kunstuitingen van Balenok een plaats te geven. Ze vormen een uitdaging keer op keer terug te komen de werken nogmaals te bekijken en gevoelens, associaties, emoties en gedachten van de kunstenaar tot je door te laten dringen.Zijn zwart-wit etsen zijn een reeks zonder finale. Het zijn aparte delicate observaties van onzichtbare, maar waarneembare verschijnselen wanneer de duisternis invalt en de verlichting aangaat.
Schaduwen van mensen die een onmenselijke vorm aannemen. Een gebruikelijke cap wordt een oude cilinder hoed, terwijl het gezicht zich verbergt in de opstaande kraag.Straten in de donkerte als toevluchtsoord voor bizarre wezens die dwalen in de koude nachten van eenzaamheid in een slapende stad.

Werken in de collecties van musea Winterthur, Rimini, Braunsvik, Eindhoven, Dyyor, Krakow, Polotsk en Minsk: in privé-collecties van Duitsland, Zwitserland, Nederland, Ierland, Frankrijk, Canada, Verenigde Staten, Israël, Kroatië,  China en Rusland