Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 4 februari 2017

Kunst "Woordeloze Beelden" Edith van Oosterwijk

Edith van Oosterwijk deed haar opleiding aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Ze volgde voor didactische bijscholing (Academie ’s-Hertogenbosch) Beeldend kunstenaars in de Klas (Academie Tilburg). Haar vrije werk bestaat uit schilderen met olieverf, tekenen met inkt en houtskool, grafiek, ruimtelijk werk in brons en hout, illustratief werk en gedichten. In opdracht maakt ze werk in
brons en funerale objecten. Doet projecten op scholen. Geeft cursussen/lessen in tekenen en schilderen aan volwassenen.Haar vrije werk bestaat uit schilderen met olieverf, tekenen met inkt en houtskool, grafiek, ruimtelijk werk in brons en hout, illustratief werk en gedichten. In opdracht maakt ze werk in brons en funerale objecten. Doet projecten op scholen. Geeft cursussen/lessen in tekenen en schilderen aan volwassenen.In Expo Online “Woordeloze Beelden” wordt de aandacht gevestigd op het tekenwerk met inkt en houtskool en gedichten van Edith van Oosterwijk. Dier, mens en natuur zijn de onmisbare elementen en inspiratiebron in het werk. In de tekeningen toont de kunstenares een diversiteit van stijl en vorm, realistisch, abstract of schijnbare fragmenten die weer één geheel vormen.Woorden zijn niet nodig, de beelden zeggen genoeg.

Krachtig aangezet met dunnere lijnen in één gestrengeld ontstaan uitingen waarin de gevoelens van de tekenares haarscherp naar voren komen. Kwetsbare gevoelens die uitdrukking geven aan dàt moment. Liefde, hartstocht, ironie, geboorte, dood, verlies, verdriet inherent aan dàt moment worden op papier gezet. Edith van Oosterwijk schroomt niet diepe zieleroerselen te verbeelden in haar tekeningen.
In haar abstract werk drukt de kunstenares de onverwachtheid uit in de loop van een druppel inkt die zij op het papier laat vallen. Niet wetend wat voor kant de inkt uitloopt. De onvoorspelbaarheid van het lot symbolisch uitgedrukt.
DAAR TUSSEN HIER EN DE OVERKANT


Een boekje met zeven prachtige foto's, opgenomen bij de Dommel in Eindhoven, en op elke pagina een gedicht  door Edith van Oosterwijk ontworpen naar aanleiding van het overlijden van haar hond Perro. Een gelimiteerde oplage is te koop. Uitvoering omslag harde kaft, gedichten op kalkpapier, 14 pagina's, afmeting 21 x 21 cm, band spiraalvorm. Prijs € 15,00De kunstenares woont en werkt in Eindhoven.
Zij geeft cursusen tekenen tekenen aan volwassenen  op de Volksuniversiteit, bij verenigingen en in het eigen atelier
Het hele jaar elke dinsdagmorgen Vereniging Potlood en Penseel
Wijkgebouw "De Lievendaal" , Eindhoven, 040-2518299

Het hele jaar door elke donderdagmorgen Volksuniversiteit Eindhoven
Gemeenschapshuis "De Ronde" , 040-7820810

Voor lessen in het eigen atelier, vragen over de cursussen en aankoop van werk kan
contact worden opgenomen via de e-mail van de kunstenares e.oosterwijk@gmail.com