Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)vrijdag 17 februari 2017

ARGIBALD CARTOONS

Argibald is de pseudoniem van Willem Bentvelzen. Hij studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Image and Media Technology. Als illustrator en cartoonist werkt en werkte hij onder meer voor Rails Magazine, De Leeuwarder Courant en Zone 5300. Cartoons van Argibald zijn opgenomen in De Post Online en Frontaal Naakt.

Momenteel verschijnen zijn cartoons met enige regelmaat in o.a. Propria Cures, Van Speijk, Bionieuws en digitaal op o.a. De Speld en de blogs van FOK! en Studio Noord. Daarnaast tekent en schildert hij zijn vrije werk op alles wat los en vast zit en geeft hij workshops strip- en cartoontekenen.

ARGIBALD OVER ZIJN WERK:
-      De oorsprong van mijn werk kent, door mijn persoonlijke fascinatie voor het ongewone, zijn wortels in de traditie van het absurdisme, dat door middel van vergroting van gedrag, communicatieprocessen of objecten streeft naar een vervreemdend effect dat juist meer inkijk wenst te verschaffen in de clichématigheid en de absurditeit van het alledaagse, de menselijke monotonie en alle herhalingen in het bestaan. –Aanvankelijk studeerde Willem Bentzvelden Image and Media Technology. De kennismaking met het werk van wijlen cartoontekenaar  Yrrah deed hem switchen van het idee zich toe te leggen op animatie maar zich te ontwikkelen als cartoonist. Voor hem is het fascinerend dat je om een plaatje kunt lachen. Andere inspiratiebronnen zijn  Kamargurka en Gummbah. Net als zijn grote voorbeelden maakt Argibald absurdistische cartoons.

 ‘De schoonheid van het absurdisme is voor mij iets laten zien wat wezenlijk kan, terwijl het toch ongebruikelijk is.’, aldus Argibald.
Thematisch varieert de cartoonist vaak op dezelfde onderwerpen. Hij maakt graag grappen over het christelijk geloof, voetbalsupporters, discriminatie, artsbezoeken, de dood en zelfmoord. ‘Seksualiteit, het feit dat we allemaal doodgaan, menselijke emoties – het zijn algemeenheden in de taboesfeer die verbinden. Het banale verbindt meer dan de levensinvulling van de rede. De dood is de meest feitelijke menselijke deler. Het sterven maakt ons allemaal gelijk, ongeacht wat je gelooft van wat erna zou komen.’


Inmiddels verschenen er vier cartoonbundels van Argibald.
Als maandagochtend een gestalte had (2005)
Lief dagboek (2006)
Als vader Abraham van huis is (2009)
Ik vond de site beter. (2010)
ANDERE KANTEN VAN WILLEM  BENTZVELDEN
Humoristische kleine gedichtjes
FILOSOOF OP VAKANTIE
De vrije natuur
Ha
Haha

Mochtie willen

TEKSTPORTRETJE
“Kijk eens schat,
Die tijdloze arrogantie
Van één of andere
dikke lul uit 1832,
Fan-tas-tisch!”

VROUW VAN EEN MINISTER
Zijn stress en nijd
Ze scheldt het kwijt
en wendt zich voor
als snel verleidt

wanneer ze in landsbelang haar bedje spreidt
bemint hij – te zijner tijd –
niet met liefde
noch zorg of vlijt


maar wat afwezig
en met beleid

aankondiging van expo van en door Argibald

Kaarten Online Bestellen
www.postersquare.com
Art Gallery van Muset