Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 12 november 2017

DESIGN POSTER VOOR FIDDLER ON THE ROOF

FIDDLER ON THE ROOF t/m 30 december in het Delamar Theater in Amsterdam

Thomas Acda over zijn rol: “Fiddler is een voorstelling over een groot thema, gebracht met veel humor en een bepaalde lichtheid. Wanneer het gaat om echt grote dilemma’s en groot verdriet, dan maak je je beste grappen, dan maak je de mooiste liedjes.”POSTER ART VOOR FIDDLER ON THE ROOF

Op 22 september 1964 ging voorstelling  Fiddler on the Roof voor het eerst op Broadway in première. Daarna is productie vele malen opgevoerd en in 1974 eveneens verfilmd. Anatevka (Fiddler on the roof origineel Engelstalige naam), is een musical die voor het eerst werd uitgevoerd op Broadway op 22 september 1964. Het verhaal is gebaseerd op de Jiddische roman Tevye en zijn dochters uit 1894 van de Russisch-joodse schrijver Sjolem Alejchem.


Iedere voorstelling heeft een eigen poster, met eigen visie van opdrachtgever en designer

Kunstenaar Stasys Eidrigevicius, 1991, Premiere Musical Opertka Wroclawska, Polen

Stasys Eidrigevicius is geboren in 1949 in Mediniskial in Litouwen. Hij studeerde af aan het College of Fine Arts and Crafts in Kaunas in 1968 en behaalde in 1973 het diploma bij de Vilnius Academy of Fine Arts. Actief op de verschillende terreinen van de kunst als kunstschilder, ontwerper van boekomslagen, het verzorgen van illustraties in boeken en graficus. Sinds 1984 werkzaam als  ontwerper van affiches. 


Greg Newbold legt uit hoe zijn affiche voor de opvoering door het Pioneer Theatre Company  tot stand kwam.Hij bekeek allereerst tientallen Fiddler-posterversies online. Hij kwam tot de conclusie dat er bijna altijd violisten werden afgeschilderd, die in een gevaarlijke houding op het dak zaten. Dat bracht hem er toe dat hij zich wilde onderscheiden van de talloze versies die er waren. Drie ideeschetsen werden bedacht en voorgesteld aan het theater.


     1e      ontwerp                                               2e   ontwerp         
                                                                                      
Zijn eerste ontwerp een tekening van het gezicht van Tevye. Het tweede beeld liet het gezicht van de hoofdrolspeler meer op afstand zien, zodat hij de man meer expressie en karakter kon geven. Dat was wel het favoriete idee van de kunstenaar. 

 
   
      3e  ontwerp                              definitieve ontwerp

De derde schets beeldde de speler uit op de nok van het dak. Greg Newbold hoopte dat de ideeën goed werden ontvangen. Niets was minder waar. De mening van het eerste idee werd afgedaan als zijnde dat het gezicht te veel op een kerstman leek.  De grafische productie van de 3e creatie vond men meer lijken op een afbeelding voor een kindertheaterproductie. De Theatre Company wilde een poster die voldeed aan de uitstraling van een volwaardige theaterproductie.
Echter, de ontwerper vond een nieuw idee. Tevye speelt in de voorstelling nooit echt de viool, dus daarom hem dan niet uit te beelden als een vioolspeler. Zo kwam een nieuw concept tot stand en het idee aangepast, waarmee  de Pioneer Theatre Company zich goed bij voelde.           

Theaterseizoen 2015/2016 Salt Lake City (USA)
Greg Newbold werk als full time zelfstandig kunstenaar sinds juli 1994. De bedrijfsnaam Bold Stokes Illustration. Opleiding University of Hartford, master Fine Art en Brigham Young University, Bachelor fine Arts. Werkte  o.a. Simon & Schuster, Random House, Heinz Foods, Harper Collins, Smuckers, Pilgrim’s Pride, Kleenex, Boy’s Life Magazine and Sony Pictures. He has also illustrated several children’s books, including The Touch of the Master’s Hand (Gold Leaf Press, 1996) and companion books Winter Lullaby and Spring Song (Gulliver Books/Harcourt 1998; 2001).