Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 25 november 2017

SINTERKLAASKAARTEN in Online Kaartenwinkel Postersquare

Cartoonist Jean Glouders tekende serie sinterklaaskaarten

Jean Gouders is in 1962 geboren. Vanaf heel jonge leeftijd hield hij van tekenen en keek veel tekenfilms.  Sinds de eerste film die hij zag wist hij dat hij tekenaar werd als hij volwassen was. Mensenrechten hebben zijn medeleven altijd gehad. Hij werkte voor Nederlandse en Belgische Amnesty International-Tijdschriften. Op het moment publiceert hij een wekelijks cartoon in het Dagblad De Limburger. Hij maakt tekenfilms, tekent cartoons en werkt voor tal van opdrachtgevers en projecten.

              


Gouders beschouwt zich als niet religieus, politiek vindt hij links georiënteerd te zijn en heeft een hekel ideologieën en bewegingen die beweren dat ze alle antwoorden en waarheden hebben. Jaarlijks bezoekt hij verschillende cartoonfestivals waar hij veel collega’s uit de hele wereld ontmoet.  Velen werden goede vrienden.Over zijn techniek merkt hij op: Alle, zowel traditioneel als digitaal, allemaal met één doel, de boodschap zo duidelijk mogelijk doorgeven. Maar het liefst met HUMOR!
Cartoons zijn een zeer krachtig medium met een enorme impact, want ze kunnen een complex probleem of probleem samenpersen tot één beeld, dat je kan verlichten, aan het lachen maken of boos maken. Een goede cartoon zou een reactie moeten uitlokken. Hoe dan ook, cartoons lijken er toe te doen! Als we kijken naar de internationale reacties, met de Deense tekenfilmaffaire en vele andere voorbeelden, lijkt het erop dat bepaalde groepen niet geamuseerd zijn! In feite lijken ze zo bang te zijn door de mogelijke impact die tekenfilms zouden kunnen hebben, als we kijken naar de aard van de acties tegen tekenfilms en cartoonisten. Ik maak me zorgen over neigingen, die de vrijheid van meningsuiting en expressie willen verminderen!


Jean Gouders is  voorzitter van de Nederlandse Cartoonistische Organisatie "de TULP / FECO Holland"

Online bestellen in de kaartenwinkel