Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



vrijdag 29 december 2017

Kaartenwinkel Kunst en Poster Art

WIE WE ZIJN


Postersquare maakt deel uit van de Art Gallery van Stichting Muset. In het verleden organiseerde Stichting Muset regelmatig exposities van diverse kunstenaars en tentoonstellingen van affiches. Kaarten en Affiches zijn vrij simpele, maar effectieve middelen om een breed publiek kennis te laten nemen van kunst en het werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Dit past heel duidelijk in de doelstelling van Stichting Muset. Om daar vorm aan te geven richtte Muset tien jaar geleden de Online Art Gallery Postersquare op. Promoting van kunstenaars, illustrators, tekenaars, fotografen uit de diverse kunstdisciplines op postkaart.




Het publiek kennis laten maken met Kunst & Cultuur is de doelstelling van Stichting Muset. Dit doet Muset o.a. door de promoting van Kunst op Postkaart en door verkoop kunstkaarten, posters, tweedehands boeken, kinderprentenboeken via de Online Art Gallery van Muset www.postersquare.com  



Het beheer van de Online Art Gallery van Muset Postersquare.com heeft als uitgangspunt kunst, kunstenaar, ontwerper, illustrator, designer en fotograaf via post- en kunstkaarten in het voetlicht te plaatsen. De kaarten bij Postersquare laat een scala van thema’s van eigentijds, traditioneel, religie en nostalgie zien. Een aparte Kunstenaars Lijst biedt informatie over de kunstenaars van de in de verkoop zijnde kaarten en affiches.

One Card selling is een aparte en unieke categorie in de webwinkel. Het betreft kaarten die veel al zijn uitgegeven in de vorige eeuw of vaak moeilijk verkrijgbaar zijn op de reguliere markt.

Het collectie van de tweedehandsboeken bevat kunstboeken en kunstcatalogussen. Het aanbod bevat tevens kinderboeken waarvoor vooral de aandacht uitgaat naar de kinderprentenboeken en  hun illustrators die geen onbekenden zijn voor het leespubliek. Er is een kleinschalig aanbod van PoP-Up boekjes, boeken van toen, oude theaterprogramma’s. 


Bij Poster Art worden unieke Poolse Posters te koop aangeboden. Bekende posterdesigners stonden in de jaren ’70 en ’80 wereldwijd bekend om de uitstekende kwaliteit van hun ontwerpen van affiches. Er werd zelfs een speciale Afficheschool opgericht. Posters van bekende, internationaal werkende designers als Stasys Eidrigevicius, Swierzy, Olbinski, Starowieywski, Hilscher en anderen zijn te vinden in de Art Gallery.
Echter het Nederlandse affiche ontbreekt niet. Het zijn Theateraffiches uit de vorige eeuw van theatermakers en poppenspelers. In de jaren ’80 starten Stichting Plint met het uitgeven van Poëzieaffiches. Uitgangspunt was beeld en gedicht te combineren. In de collectie zijn tevens posters uit België, Scandinavische Landen, exemplaren uit het voormalige Oost-Duitsland en Belarus te vinden.



Al met al wil de Stichting Muset haar bezoekers van de online winkel de kunst van Het Beeld, het geschreven Woord op Papier, de Poster Art onder de aandacht houden en stimuleren tot aankoop daarvan. Ondanks de ontwikkelingen op het internet die zeker een bijdrage leveren aan het verbreiden van de kunsten. De zaken uitgegeven op papier, de schilderijen op doek blijven een aanwinst en tastbare herinnering.

Originele Kunst op Postersquare Olieverfdoeken van Aayad Alzubaydi

























  Meer dan 25 jaar geleden startte Stichting Muset omschreven activiteiten en hoopt hiermee een wellicht kleine bijdrage te leveren aan de doelgroep die de initiatieven van Stichting Muset respecteren en willen ondersteunen


                                    Website  WWW.POSTERSQUARE.COM  Art Gallery van Muset