Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)vrijdag 12 januari 2018

AFFICHEKAARTEN APARTE COLLECTIE BIJ POSTERSQUARE


Een affiche of aanplakbiljet (ook wel poster genoemd) is een biljet dat aangeplakt is of opgehangen dient te worden om de daarop, meestal in gedrukte vorm, vermelde bekendmaking of (reclame)boodschap ter kennis te brengen. Men kan een onderverdeling maken in affiches met letters en beelden. Bij de eerste categorie is de tekst, bij de tweede het beeld hoofdzaak. Met artistieke middelen wordt een boodschap overgebracht op de mensen. Dat is een uitdaging voor kunstenaars geworden om ons te overladen met een onuitputtelijke reeks van al dan niet kunstzinnig uitgevoerde posters. Uitingen gebruikt voor reclame, in kunst en cultuur, theater, opera, muziek, festivals, sport, poëzie en allerlei bijzondere evenementen.


 

   Posters op Postkaart    Een affiche dient te informeren, overtuigen en tot nadenken aan te zetten. Beelden moeten aanspreken en symbolen begrijpelijk zijn. De boodschap op de poster is verhelderend en geselecteerd op hoofd- en bijzaken. Een bericht met weinig woorden en vooral visuele informatie. De tekst op de poster is kort en springt direct in het oog op zeker anderhalve meter afstand  leesbaar. Vaak worden contrasterende kleuren op een rustige achtergrond geplaatst.  

Het is niet verwonderlijk dat veel affiches door hun opvallende ontwerpen op postkaarten zijn terug te vinden. Veel bekende en onbekende kunstenaars hebben wel een affiche ontworpen. Picasso, Miro, Chagall, Dali, Seurat en vele vele anderen. Van de hand van Toulouse L’ Autrec zijn vooral de afbeelding voor theateraffiches herkenbaar in Toulouse – Lautrec Montmartre. Louis Kalff realiseerde talloze reclame posters van Philips en zijn in het boek het Geweten van Philips te vinden. Beide boeken categorie Tweedehands boeken Beeldende Kunst
Postersquare Online Art Gallery en Kaartenwinkel van Muset