Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)maandag 22 januari 2018

LEEUWARDEN CULTURELE HOOFDSTAD EUROPA

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari wordt Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018) officieel geopend.

Tijdens dit jaar is het mogelijk uitgebreid kennis te maken met
De Ploeg

De Ploeg - 100 jaar avant-garde in Groningen
Een eeuw oud en altijd nog springlevend. In 2018 is het honderd jaar geleden dat een groep jonge Groninger kunstenaars Kunstkring De Ploeg oprichtte. Om dat te vieren zijn ze onderdeel van het hoofdprogramma van de Culturele Hoofdstad van Europa  met een tentoonstelling, muziekvoorstellingen, wandelroutes en andere activiteiten.
De Ploeg
Aan het begin van de 20ste eeuw wordt gestreden in het Groninger kunstenaarsland. Oud en nieuw maken zich los van elkaar. De ‘jonge wilden’ werden ze wel genoemd. Met de oprichting van De Ploeg wilde deze groep jonge kunstenaars duidelijk maken dat er iets moet veranderen. Het kunstlandschap in Groningen moet worden omgeploegd.  
Tentoonstelling
Het middelpunt van 100 jaar De Ploeg vindt plaats in het Groninger Museum. Hier is in 2018 de tentoonstelling ‘Avant-garde. De Ploeg 1918-1928’ te zien. Schilderijen, tekeningen, drukwerk en grafiek van Ploegleden als Jan Wiegers, Johan Dijkstra en Jan Altink zijn te zien.
Moulin Monmartre Vincent van Gogh
ContrastOm het contrast met werken van tijdgenoten en niet-Ploegleden te tonen, zullen ook kunstwerken van onder andere Jozef Israëls en Otto Eerelman worden tentoongesteld. Daarnaast is in de tentoonstelling werk te zien van Ernst Ludwig Kirchner en Vincent van Gogh; kunstenaars die grote invloed hadden op de ontwikkeling van Ploegleden.

Danseressen Edward Kirchner
Symposia, voorstellingen en wandelroutes
Naast de tentoonstelling organiseert Stichting 100 jaar De Ploeg verschillende activiteiten in de stad en provincie Groningen. Denk aan symposia, muziekvoorstellingen en wandelroutes.

Bron: Groninger Museum