Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



dinsdag 30 januari 2018

ESCHER OP REIS


 
M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland. Wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van meer dan 80 vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. Je volgt Escher op zijn fysieke en mentale reizen.


De tentoonstelling is opgezet als een driedimensionale biografie, waarbij je Escher persoonlijk leert kennen en in zijn voetsporen treedt. De reis begint in 1898 toen Maurits Cornelis werd geboren in het stadspaleis aan de Grote Kerkstraat waar nu Keramiekmuseum Princessehof gevestigd is. De locaties waar hij verbleef waren van grote invloed op zijn kunstenaarschap. Van het grauwe platte Nederland van de jaren tien van de 20ste eeuw tot de zon en de bergen van de Méditerranée. In Italië bracht Escher zijn gelukkigste jaren door. Bij het zien van de serie prenten van Italiaanse dorpjes en zijn donkere werken van Rome bij nacht ontdek je dat hij onder invloed van de prachtige landschappen begon te experimenteren met opvallende perspectieven en beeldcompilaties. Terug in Nederland verwerkte Escher al deze ervaringen en indrukken tot complexe mathematische beelden en onmogelijke werelden. De iconische werken die Escher zo bekend en geliefd maken, vormen het hoogtepunt en het eindpunt van de reis.

De andere wereld
 
Het Fries Museum werkte voor deze tentoonstelling nauw samen met de M.C. Escher Stichting Baarn, Gemeentemuseum Den Haag (Escher in het Paleis) en het Rijksmuseum Amsterdam.

             Kringloop
2018 = Escher
In 2018 staat Leeuwarden in het teken van Escher. Naast een grote tentoonstelling van zijn originele werk, presenteert het Fries Museum van 25 januari 2018 indrukwekkende hedendaagse kunst van (inter)nationale kunstenaars die vanuit dezelfde thematiek werken als M.C. Escher. De installaties zetten je op het verkeerde been en brengen je in een wereld waar niets is wat het lijkt.

Bron: www.friesmuseum.nl.
Kunstkaarten van Escher - Kaartenwinkel POSTERSQUARE