Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)donderdag 30 augustus 2018

MINIMALISTISCHE ILLUSTRATIES GECOMBINEERD MET OBJECTEN


Javier Pérez Estrella (pseudoniem Cintascotch) is grafisch ontwerper/audiovisuele producent en woont en werkt in Guayaquil, Ecuador. Zijn werk is heel eenvoudig en minimaal. Zijn doel is mensen een moment stil te laten staan en afstand te laten nemen van publicatie van de enorme hoeveelheid foto’s die dagelijks via de media worden geplaatst. Zijn devies;  "Gebruik je creativiteit iedere dag. Het maakt niet uit wat je vaardigheden zijn ".


Als  kind was Estrella altijd al nieuwsgierig naar de wereld om hem heen, en …. wie niet volgens de illustrator? Hij wilde zich deel voelen van die wereld en dat uitte zich bij de jonge Estralla in het constant creëren van dingen. Hij maakte een in Word ontworpen en gefotokopieerd tijdschrift. Tekende strips, maakte illustraties van fantasie personages,  ontwierp portefeuilles en speelgoed. Zelfs maakte hij op jeugdige leeftijd een TV-programma Remates met een zelfgemaakte camera. Door verkoop van zijn creaties genereerde hij inkomsten


 Gestimuleerd  door zijn enthousiasme besloot hij Grafisch Design te studeren aan de Espol en rondde daar de opleiding af. Toen zijn vader overleed, moest hij hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen en kwam in een lange creatieve lethargie terecht. De motivatie ontbrak om te creëren.

Het duurde een aantal jaren voordat Estrella de draad voor grafische vormgeving weer kon opnemen. Hij begon deel te nemen aan wedstrijden en merkte dat zijn grafisch werken niet goed waren en weinig communicatief. Langzaam groeide het besef dat een eigen stijl en persoonlijkheid ontwikkelen erg belangrijk waren. Zelfonderzoek leidde tot betere presentatie en geleidelijk aan begon de ontwerper veel wedstrijden te winnen.
Zo nam hij deel aan tal van  prestigieuze poster wedstrijden zoals: 
Top 40 Hoor mijn stem - Geen straffeloosheid 2013 (Mexico), Top 30 Mut Zur Wut 2013 (Duitsland), Top 100 Draw Me Democratie 2013 (Frankrijk) , Top 10 Social Design Poster 2012 (Italië), Top 100 goed ontwerp 2012 (Italië), Top 10 poster of morgen 2011 (Frankrijk), Universiteit van Palermo 2013 (Argentinië), Top 100 Heineken - Remix Our World 2013 (Amsterdam), Festival Festival 140 tekens 2013 (Colombia).


In eerste instantie kwamen Estralla veel dingen over als onbereikbaar. Echter door deelname aan de vele wedstrijden kwam hij tot de conclusie dat hij weer met dezelfde intensiteit kon creëren zoals in zijn kindertijd.

Estrella heeft inmiddels een opvallende populariteit opgebouwd door zijn minimalistische illustraties te combineren met echte objecten. Objecten die we regelmatig in ons dagelijks leven tegenkomen. Volwassen geworden besteden we daar nauwelijks aandacht aan.


De illustrator merkt op; we tekenen allemaal één keer in ons leven, we stoppen er alleen mee. Volgens hem moeten we onthouden dat we innerlijk kind blijven, dat plezier wil maken en wil spelen.

KAARTEN VAN CINTASCOTCH/ESTRELLA TE BESTELLEN
#Kaartenwinkel en Poster Art Gallery van Muset