Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 23 maart 2013

OPENING 3 APRIL ''THE STORY OF LIHGT''
Het Light Art Centre organiseert in april en mei de lichtexpositie “The Story of Light” in het Light Art Centre in De Witte Dame, Clausplein 2 in Eindhoven. 

De tentoonstelling bestaat uit de collectie van het Light Art Centre, aangevuld met bruikleenwerken. Speciaal voor deze expositie maakt de lichtkunstenares Linda Arts een lichtsculptuur. Eveneens zijn er schilderijen van de kunstenares te zien op de tentoonstelling. Linda Arts geniet internationale bekendheid en exposeerde in Tilburg, Berlijn, Basel, New York en Sydney. Ook interactieve Lichtobjecten van Daan Roosegaarde maken deel uit van het geëxposeerde werk. Wereldwijd trekken deze objecten, waarin kunst en techniek gecombineerd worden, de aandacht. Het Tate Museum in Londen en het Nationaal Museum in Tokyo stelden werk van de kunstenaar ten toon.

Linda Arts

Met deze expositie legt het Light Art Centre een link naar het nieuwe Philips Museum dat tegenover De Witte Dame en Expositieruimte van Light Art is gelegen. Het Museum wordt op 5 april geopend door Koningin Beatrix. Philips is uit Licht geboren  en de uitstraling van het Museum is een logische aanvulling op The Story of Light. De keuze van de werken in deze lichtexpositie is er op gericht het fenomeen Kunstlicht en de invloed hiervan  op de kunst en de maatschappij zichtbaar te maken.
 
                                            
 
 
 Nieuws Art Gallery van Muset :  http://www.muset.nl/nieuws.php

Afbeelding: Daan Roosegaard