Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)vrijdag 1 november 2013

KUNST VAN DE MAAND NOVEMBER


Dieren van Indiais een waar festijn van zwijnen, tijgers, leeuwen, herten, slangen, een buffel, een koe, stieren, een kat, honden, apen, een hagedis, een miereneter, olifanten en vossen. De verschillende tradities van Indiase volks- en tribale kunst brengen elk op hun eigen wijze de dieren in beeld, even origineel bedacht als schitterend uitgevoerd.
 
 

Vierkant handgemaakt boekje met een inleidende tekst over de verschillen tussen en kenmerken van de volks-, tribale en traditionele kunst in India. Deze worden besproken a.h.v. de afbeelding van dieren in deze tradities, meestal als symbool, maar vaak ook met puur decoratieve waarde. Originele zeefdrukken van de verschillende stijlen binnen voornoemde tradities vullen het grootste deel van het boek; achterin worden hun specifieke details weergegeven. Het handgemaakte karakter en de geur geven extra charme en horen bij de Indiase traditie. Het boek beoogt meer erkenning van het belang van de verschillende kunststijlen en hun producten en makers te bewerkstelligen.  Bijgevoegd 3 losse prenten (zeefdruk)


  
    

Dieren van India

in totaal 36 originele zeefdrukken in full colour

Dieren van India is een waar festijn van zwijnen, tijgers, leeuwen, herten, slangen, een buffel, een koe, stieren, een kat, honden, apen, een hagedis, een miereneter, olifanten en vossen. 
 
  De verschillende tradities van Indiase volks- en tribale kunst brengen elk op hun eigen wijze de dieren in beeld, even origineel bedacht als schitterend uitgevoerd.

Het boek is daarmee een buitengewone introductie in de Indiase volks- en tribale kunst. Achterin wordt uitleg gegeven over herkomst en kunstvorm van de prenten.

Elke bladzijde is een originele zeefdruk. Bovendien bevat het vier losse gezeefdrukte prenten om in te lijsten en op te hangen.
 
In totaal 36 zeefdrukken, een droom voor iedere kunst- en boekenliefhebber, jong en oud, temeer omdat alles handgemaakt, handgedrukt en handgebonden is.
 
Boekje is te bestellen vi a : http://www.postersquare.com/dieren-van-india-kunst-van-de-maand-p-4028.html  De Art Gallery van Must