Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 1 november 2015

Jeroen Henneman

Aandacht voor de kunstenaar Jeroen Henneman


Kafka Monument


Jeroen Henneman (Haarlem, 17 oktober 1942) is een Nederlandse schilder, tekenaar, graficus, illustrator, beeldhouwer en theater- en televisiemaker. Henneman groeide op in Haarlem en studeerde van 1959 tot 1961 aan het Instituut voor Kunstnijverheid
in Amsterdam. Aansluitend maakte hij gedurende een lange periode reizen naar België, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Amsterdam - Brussel - New York

De veelzijdige kunstenaar woont en werkt in Amsterdam. Hij noemt zijn sculpturen staande tekeningen. Het meest bekende werk van Henneman is het monument uit 2006 voor Theo van Gogh, De Schreeuw. Het gedenkteken, dat in 2007 werd onthuld, verbeeldt de vrijheid van meningsuiting en hoe Van Gogh de mond werd gesnoerd. Een ander bekend werk is een portret van koningin Beatrix. Op het dak van de Chocoladefabriek in Gouda is een door Henneman vervaardigd beeld van de in Gouda geboren Leo Vroman geplaatst op de honderdste geboortedag van de dichter in april 2015.


De schreeuw

Jeroen Henneman is een veelzijdig beeldend kunstenaar die in binnen- en buitenland bekendheid geniet.

gevouwen stad


De objecten van Henneman richten zich in een wereld van de dingen-om-ons-heen op een filosofische manier. Dat dit met humor kan, kenmerkt de kunstenaar, en pleit voor hem. Het object als filosofisch onderwerp in de kunst heeft een rijke traditie. Te denken aan de Dadaïsten die al films over dansende bolhoeden maakten. Magritte (die Henneman heeft ontmoet) en Dali tonen in hun kunstuitingen surrealistische beelden van pijpen en smeltende horloges.

Een aantal van de kunstwerken is op postkaart verschenen en te bestellen ;


postkaarten; verlangen - portrait