Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)



zondag 31 juli 2016

Postersquare Expo Online "Lost in Holland"

“LOST IN HOLLAND”  Fotografie Ray van Schaffelaar (Diemen)
Altijd op zoek naar dàt perfecte beeld dat alles uitstraalt



De vakantieperiode staat voor de deur en veel mensen bereiden zich voor er op uit te trekken en Nederland te verruilen voor zee, zon en strand elders. Daarom juist nu wil de Expo Online de mooie fotografische beelden laten zien van het Hollandse landschap zoals fotograaf Ray van Schaffelaar deze vastlegde. Men kan dan maar tot één conclusie komen; Nederland heeft veel moois te bieden en een vakantie in eigen land is zeker de moeite waard.



Ray van Schaffelaar (1962) woont en werkt in Diemen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium en behaalde daar zijn diploma Master Opleiding piano, jazz en improvisatie, DM Cum laude. Meer dan twintig jaar was hij verbonden aan de eerste computersoftware en bookstore in Amsterdam. In 2011 ging dat bedrijf failliet. Sinds 2008 is hij eigenaar van de éénmanszaak Adomus Websitebouw en Fotografie.



Zijn grote liefde voor het fotograferen deed Ray van Schaffelaar in 1985 starten als autodidact fotograaf. Aan zijn foto’s is te zien dat hij een bevlogen fotograaf is en zijn interesse uit gaat landschap, dieren en natuur in verstilde vorm, waarbij eenvoud een belangrijk element is, vast te leggen.

Naast zijn werk als reportage-, product- en portretfotograaf is hij voortdurend op weg om met zijn camera de natuur in al haar elementen op zijn foto’s weer te geven met een alertheid die de kijker naar zijn werk niet kan ontgaan.



Licht, tijdstip, compositie spelen een belangrijk rol. Personen zijn vaak slechts een detail waardoor zijn foto’s een bepaalde spanningsboog krijgen. Er zijn mensen of….toch niet.

 “Lost in Holland” toont een klein deel van de fotografische ontdekkingsreis zoals de maker omgaat met de beelden die de fotograaf tegenkomt