Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zaterdag 24 februari 2018

Paarden van Kunstschilder en Beeldhouwer Nag Arnoldi


Nag Arnoldi (geboren op 18 september 1928 in Locarno, † 10 februari 2017 in Lugano) was een Zwitserse schilder en beeldhouwer.
Arnoldi's grootformaat bronzen beelden zijn te vinden in vele publieke en private plaatsen en gebouwen, bijvoorbeeld in Lugano en Vaduz. In beperkte series zijn er kleine sculpturen, terwijl paarden zijn favoriete motief waren. Werken van hem zijn onder andere in de collecties van het Musée Canton des Beaux-Arts de Lausanne en het Museo d'arte della Svizzera italiana (Lugano).
    
                        Picador  en   Vallend paard                                                                                 
Nag Arnoldi en werd aanvankelijk opgeleid in Lugano, waar hij de studio's van Foglia, Chiattone, Cotti en Boldini bezocht; vervolgens verhuisde hij naar Murano, in de buurt van de Mazzega-oven, waar hij technieken voor het maken van glas studeerde.
Hij begon zijn artistieke carrière door zich te wijden aan de verwerking van keramiek en glas. Hij verliet al snel deze materialen ten gunste van schilderkunst en beeldhouwkunst, waar intensiteit van expositie en het drama van zijn poëzie geschikter en vollediger werden gevonden.
Vanaf het begin was de fantastische imaginaire wereld van Nag Arnoldi vertegenwoordigd in een reeks terugkerende onderwerpen, die rond verschillende sterke kernen roteerden, die hij door de jaren heen heeft voortgezet met verrassende consistentie en continuïteit: de wereld van het circus, van masques, met harlekijnen, acrobaten en clowns; man en zijn verhaal, maar ook zijn mysterie en mythen, met krijgers, oorlogszuchtige figuur en lanciers, paarden en ruiters, leven en dood; en last but not least, de 'heilige', ofwel religieuze en christelijke representatie of zijn meer vluchtig en mysterieus enigmatisch aspect, als de perceptie van een obscure aanwezigheid, ondeelbaar van mens en natuur.
    
              Zonnepaard  en  Maanpaarden 
 De diepgaande eenheid en dramatische aard van Nag Arnoldi's werk, op thematisch niveau, vindt zijn natuurlijke uitdrukking in de formele continuïteit van de beeldhouwkunst - die altijd op de een of andere manier monumentaal is - gebaseerd op de dialectische en contrasterende spanning tussen de vrije expansie van vormen in de ruimte en hun plotselinge samentrekking, tussen de gladheid van vlakke oppervlakken en de ruwheid van het materiaal, tussen scherpe of snijdende oppervlakken, in contrapunt met de stroom van gebogen, vrije en golvende lijnen.

Drie paarden
Hij heeft vele tentoonstellingen gegeven, zowel in Zwitserland als in het buitenland, in combinatie met zijn herhaalde reizen en verblijven in Europese en Latijns-Amerikaanse landen; onder zijn belangrijkste tentoonstellingen, die in Florence (Palazzo Strozzi), Rome (Palazzo Barberini), Mantua (Palazzo Ducale), Orvieto (Het klooster van St. John), Verona (Palazzi Scaligeri), Ferrara (Palazzo dei Diamanti), Lugano-Cureglia (Biennal Outdoor Sculpture Show), het eiland Mainau (park en kasteel), Lugano (Saroli Park en de Banca del Gottardo), Lausanne (het Olympisch Museum), Locarno (beeldhouwwerk in de stad), Sint-Petersburg (De Repin Academy) en Bellinzona (Castelgrande) zijn allemaal het vermelden waard.

Prenten van Paarden zijn online te  bestellen
Postersquare is kaartenwinkel en Art Gallery van Muset