Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)vrijdag 9 maart 2018

POSTER ART VAN ANDRZEJ KLIMOWSKI


Andrzej Klimowski - Designer, illustrator. Geboren in 1949 in het Verenigd Koningkrijk (UK)
In 1949 geboren van Poolse ouders in Londen, werd Klimowski opgeleid aan de Saint Martin's School of Art voor studeren aan de Academie voor Schone Kunsten en professioneel werken in Warschau. Zijn nalatenschap van de Oost-Europese invloeden  zit diep geworteld in Klimowski’s werk.


Boze Geesten

Vanaf de late jaren 1970 tot op heden ontwerpt Klimkowski posters en boekomslagen en illustraties, TV afbeeldingen en animatie met duidelijke invloeden van de 'Pools School' op zijn ontwerpen. Het surrealisme, de Dada en expressionisme zijn deels een inspiratiebron voor het werk van Klimowski, maar hij heeft een herkenbare  eigen persoonlijke stijl met een combinatie van fantasie, angst, ambiguïteit en erotiek, die zich steeds verder ontwikkelden en interesse  opwekken voor zijn werken


Andrzej Klimowski's professionele activiteit als illustrator en grafisch kunstenaar is altijd gericht geweest op  persoonlijke experimentele inzet op zijn werk in fotografie, schilderkunst en grafiek.

In zijn vroege carrière beïnvloedde werk in de fotografische doka en in zeefdruk zijn benadering van fotomontage en collages, die hij verder ontwikkelde in boekomslagen, poster- en platenhoezen, evenals in pers- en tijdschriftillustraties. Het leidde ook tot experimentele films en bewegende graphics (filmtitels) voor tv. Zijn belangrijkste klanten zijn altijd in de culturele sector geweest (theaters, filmdistributeurs, tv, boekenuitgevers, de nationale pers en de muziekindustrie). Onderwerp is literair geweest.Meer recent heeft hij zich gericht op het vertellen van verhalen. Faber & Faber, voor wie hij in de loop van de jaren vele covers ontwierp in samenwerking met Pentagram Design, begonnen zijn eigen boeken te publiceren (The Depository, 1994, The Secret, 2002 en Horace Dorlan, 2007). Paradoxaal genoeg is de digitale technologie snel aan het groeien, zijn productiemethoden hebben vereenvoudiging ondergaan die op de verbeelding en het understatement berust.

Hij is op tekenen overgegaan met inkt en heeft linoleesprints gemaakt. De eerste boeken waren volledig gebaseerd op foto's, terwijl de laatste boeken tekst en beeld combineerden, wat de psychische toestand van de hoofdpersoon weerspiegelt. Hij heeft ook samengewerkt met Danusia Schejbal om moderne klassiekers aan te passen in een grafische romanvorm (De meester en Margarita van Michail Boelgakov en Dr. Jekyll en de heer Hyde van Robert Louis Stevenson), beide uitgegeven door SelfMade Hero en vertaald in vele talen.Zijn interesse in film blijft zijn verhalende werken beïnvloeden. In 2006 regisseerde hij een korte film, The Sphinx, waarin animatie en live-actietechnieken werden 
gecombineerd. De Irish Film Board, die ook een film produceerde op basis van zijn eerste boek The Depository, financierde de film.Tussen 1987 en 2009 werkte hij als externe examinator voor Gwent College of Art in Newport, BA Illustratie; John Moores University in Liverpool, BA Animation; Brighton University, BA Illustratie; Canterbury College of Art (KIAD), BA Printmaking; ESAG (Ecole Supérieure d'Arts Graphiques) in Parijs, diploma in Art & Design; Glasgow School of Art, BA Illustratie; Falmouth School of Art, MA Illustratie - auteurspraktijk; Dundee University (Duncan of Jordanstone College of Art), BA Illustratie; Academie voor Schone Kunsten in Warschau, PhD. Met zijn aparte, grafische stijl trekt de illustrator Klimowski in het creëren van krachtige en provocerende beelden gedurende meerdere decennia de aandacht.

POSTER ART POLEN INTERNATIONAAL