Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)zondag 1 april 2018

Michael Sowa meest bekende kunstenaar in Duitsland


Michael Sowa (1945) is een Duitse kunstenaar die vooral bekend is vanwege zijn schilderijen met een afwisselend grillig, surrealistisch stijl die een wonderlijke uitstraling hebben. Sowa studeerde zeven jaar aan de Staatsschool voor Schone Kunsten in Berlijn en werkte kort als kunstdocent, voordat hij zich volledig toelegde op zijn carrière als schilder en illustrator.


 Kort voor het feest

Sowa wordt duidelijk beïnvloed door de logica-plagerige nevenschikkingen van Rene Magritte, waaraan hij affectie toevoegt aan charmant geschilderde kinderboekscènes en een beetje popcultuur.

Zijn schilderijen bevatten vaak  afbeeldingen van Engelse en Duitse dieren met merkwaardige titels. De kunstenaar creëert een wereld waar giraffen kanotochten maken, konijnen rijden in treinen, sushi in de oceaan zwemmen, mannen olifanten ter grootte van een hond nemen, verjaardagstaarten worden gelanceerd als katapulten en spelen neushoorns de bazuin. Oh ja, ... zwijnen vliegen.

Uil                                                                                                            Man, vis, tafel

Van zijn hand komen veelvuldig boekillustraties zoals het boek met 50 schilderijen getiteld Sowa’s Ark. An Enchanted Bestiary met de uitingen van sowa werd gepubliceerd in 1996. Hij verzorgde illustraties voor de boeken van de schrijvers Esterhazy The Rabbit Prince van de auteurs  Irene Dische en Hans M. Enzensberger. Van zijn hand verschenen eveneens prachtige illustraties The Little King December en A Bear Called Sunday. Beide boeken werden geschreven door Axel Hacke. In 1995 ontving Michael Sowa de Olaf-Gulbransson-Preis. Met de  Berlin Bookprice in de categorie Kinderboeken voor 'Prinz Tamino' werd hij onderscheiden in 2004


 Blazer

Hij was de coverartiest voor verschillende albums, waaronder Mad Season van Matchbox Twenty en twee covers voor The Beautiful South's Miaow en voor hun single 'Everybody's Talkin'. "
Veel nieuwe aanhangers verwierf hij voor zijn opvallende werk in de film Amélie uit 2001, waarin zijn kunst op muren tot leven wordt gebracht.

Sowa leverde tekeningen aan het satirische Duitse tijdschrift Titanic. Zijn kunstwerken verschenen op de omslagen van verschillende bekende tijdschriften., Zo trok de uitgave op de The New Yorker van 2 december 2002 veel aandacht.


Het gesprek

Werk van de kunstenaar is te vinden in het Wilhelm-Busch-Museum Hannover, in de Kunsthalle Oldenburg, in het Liebenweintrum in Burghausen. De kunstenaar/ illustrator geniet internationale belangstelling maar vooral in Japan worden de kunstwerken van Michael Sowa zeer gewaardeerd en herhaaldelijk geëxposeerd.

Michael Sowa behoort tot de meest bekende illustratoren in Duitsland. Zijn kunst is op grote schaal verkrijgbaar als posters, notecards, kunstkaarten en kalenders


POSTERSQUARE kAARTENWINKEL EN ART GALLERY VAN MUSET