Welkom Bezoeker

Muset wil door haar activiteiten kinderen en volwassenen interesseren voor de verschillende kunstdisciplines en de diverse facetten. Door het plaatsen van deze weblog wil Muset de aandacht vestigen op Kunst & Cultuur in de breedste zin van het woord. De informatie kan gaan over bekende en minder bekende kunstenaars, afficheontwerpers, design, poëzie, schrijvers. Kunst op postkaart, posters, tweedehands boeken beeldende kunst en originele kunst is te vinden in de Art Gallery van Muset www.postersquare.com

Meer aandacht voor kunstenaars, illustrators, designers brengt De Kaartenkoerier. Kunst op de Postkaart is een belangrijke insteek om op eenvoudige wijze kunst te promoten.


KUNST GEEFT NIET ZICHTBAAR WEER, MAAR MAAKT ZICHTBAAR (Paul Klee)donderdag 5 april 2018

Textiele Werken from well-known Polish artist

RUIMTEZICHT ROOD EN BRUIN

Elzbieta (Lalka) Terlikowska woont en werkt in Wroclaw (Polen). De kunstenares is schilderes, decorontwerpster en maakt theaterkostuums.

 Posters en boeken komen eveneens van haar hand. In 1974 studeerde Elizabeth af aan de Faculteit Industrieel Ontwerp van de Academie voor Schone Kunsten in Wroclaw. Haar diploma schilderkunst behaalde ze in het atelier van professor Józef Halas.
Haar debuut maakt ze in 1986 als podium- en kostuumontwerpster in het muziekdrama ‘’The New Deliverance’’ (Witkiewicz). Ze presenteerde zich in verschillend (solo)tentoonstellingen en werkte als scenograaf voor de televisie. Twee keer was zij winnaar van het Gouden Masker voor haar presentaties van *Prinses Turandot* en *In 80 dagen rond de wereld*.

In het maken van de kostuums drukt Terlikowska haar passie voor deze kunstvorm uit en laat in het werk ongebreidelde fantasie zien waar verbazingwekkende details niet aan ontbreken .
Haar favoriete kleur is rood, zwart en goud. Toegevoegde elementen en objectjes in haar kostuums/kunstwerken vindt zij door het afstruinen van talloze vlooienmarkten en winkeltjes in antiek. Haar theatrale kunstuitingen zijn een verrassing voor de toeschouwer.

Zowel in Polen als daarbuiten mocht Terlikowska verschillende awards in ontvangst nemen.
Titel: Ruimtezicht 01 en Ruimtezicht 02
Kunstenares: Elzbieta Terlikowska
Materiaal Textiel (stof), gemengde techniek, afm. rode doek 57 x 56 en bruine doek 51 x53. Omlijsting goudkleurig hout door kunstenares zelf toegevoegd.

Online bestellen in de Art Gallery van Muset 

Originele Kunst